Salih Esen: "Türkiye Üreterek Güçlenmeli" - Son Dakika
Ekonomi

Salih Esen: "Türkiye Üreterek Güçlenmeli"

Salih Esen: "Türkiye Üreterek Güçlenmeli"

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci, dinamik yapısı ile gelişmekte olan ülkeler arasında yükseldiğini söyledi.

07.10.2013 15:24

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci, dinamik yapısı ile gelişmekte olan ülkeler arasında yükseldiğini söyledi. Dış ticaret açığı artışının durdurulması, ekonomide üretim payının süratle artırılması gerektiğini açıklayan Esen, "Olumsuzluklar giderilirse Türkiye ekonomide söz sahibi olur" dedi.

Plastik boru sektöründe yurt içinde olduğu kadar 50 üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla yurt dışında da ülkemizi başarıyla temsil eden Esen Plastik'in Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, ekonomide dikkatle yönetilmesi gereken bir dönemde olduğumuzu belirterek şöyle konuştu: "Teknolojisi sıradan bir ekonomi olmakla yetinmemeliyiz, bu bizi daha fazla ileriye taşımaz."

Türkiye'nin yeni gelişen pazarlarındaki siyasi sorunların derinleştiğini anlatan

Esen, şunları söyledi: "Bütün bunlara bağlı olarak Türkiye ekonomisinin büyüme hızının yüzde 4'ün altında kalacağı yetkililer tarafından açıklandı. Plastik hammaddede mecburi olarak ithalat bağımlılığımız sürüyor. Dolayısıyla her açıdan dikkatle yönetilmesi gereken bir döneme giriyoruz.Tüm zorluklara rağmen ihracat yapıyor ve dış ticaret fazlası vermeye devam ediyoruz."

Üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik tedbirlerin ve öncü sektörlerin rekabet edebilirliğini artırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyleyen Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin genç nüfusu, müteşebbisliği ve ülkenin müthiş bir cazibesi olması çok ümit veriyor. Bütün Avrupa bunları gıpta ile izliyor. Mutsuz olduğumuz noktalar da var. Bunların başında dış ticaret açığının kapatılamıyor olması geliyor. Bunun en büyük nedeni şirketlerin katma değerli ürün üretemiyor olması."

Eğitim sistemindeki sıkıntılar nedeniyle yeterli istihdam gücünü sağlayamadığımızı belirten Esen, sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca, vergiler çok ağır. Özel sektör üretemeyince, kar elde edemeyince, Ar-Ge yapamıyor, katma değerli üretim ortaya çıkaramıyor. Bu olmayınca cari açık ve dış ticaret açığı devam ediyor. Bu nedenle en küçük sıkıntıları bile ülkemizde hemen hissediyoruz. Bu konuda mutlaka tedbirler alınması, üreten kesimin sorunlarının çözülmesi ve üretimin GSMH (Gayrisafi Milli Hasıla) içindeki payının artırılması gerekiyor."

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Türkiye'nin genç nüfusu, girişimci, dinamik yapısı ile yıldızının gelişmekte olan ülkeler arasında yükseldiğini söyledi. Dış ticaret açığı artışının durdurulması, ekonomide üretim payının süratle artırılması gerektiğini açıklayan Esen, "Olumsuzluklar giderilirse Türkiye ekonomide söz sahibi olur" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Salih Esen: 'Türkiye Üreterek Güçlenmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement