Şaraba En Uygun Kebap Adana - Son Dakika
Ekonomi

Şaraba En Uygun Kebap Adana

Şaraba En Uygun Kebap Adana

Antalya'da düzenlenen fuarda ünlü gurmeler, Türk şaraplarıyla Türk kebapları arasındaki uyumu test etti.

26.02.2013 12:00

Antalya'da düzenlenen fuarda ünlü gurmeler, Türk şaraplarıyla Türk kebapları arasındaki uyumu test etti. Tadımlarda, acılı ve acısız Adana kebapları şaraba en uyum sağlayan kebap çeşidi seçildi.

Antalya'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Türkiye'nin en büyük gıda ve içecek fuarı Food Product ve BEVEX Fuarı kapsamında, ünlü gurme ve sommelier Fransız Annie Françoise Croazet, Gusto Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın, CNN Türk programcısı ve Hürriyet yazarı Mehmet Yaşin, Develi restoranlarının sahibi Arif Develi, Divan İstanbul Hotel'in başaşçısı Aydın Demir ile Mutfak Dostları Derneği ikinci Başkanı Sevim Gökyıldız, şarap ve kebap çeşitlerini puanlandırdı.

Anfaş BEVEX Profesyonel Tadım Günleri kapsamındaki şarapla kebap eşleşmeleri tadımında, 9 şarap ile 5 kebap çeşidi kullanıldı. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden farklı üzümlerinden üretilen şarap ve kebap çeşitleri eşleştirme ve tadımları sonrasında 10 puan üzerinden 6 jüri üyesinin verdiği puanların toplamında en yüksek puanı 47'şer puanla acısız Adana ile Boğazkere ve acılı Adana ile Öküzgözü/Boğazkere aldı. Kuzu şiş ile Öküzgözü/Boğazkere 46 puan, domatesli kebap ile Öküzgözü/Boğazkere 42 puan, patlıcanlı kebap ile tek başına Öküzgözü ile tek başına Boğazkere 41'er puan aldı.

ROSE ŞARAPLAR DA FENA DEĞİL

Tadımlarda şaraba en uygun kebabın Adana kebapları olduğunu belirten Mehmet Yalçın, Kalecik Karası'nın ise hiç uyum sağlamadığını, yine Öküzgözü'nün de tek başına pek uyum sağlamadığını dile getirdi.

Tadımlarda iki farklı rose şarabının da denendiğini belirten Yalçın, "Acılı kebaplarla rose şaraplar pek de fena gitmedi. Ferahlatma açısından uygundu" dedi.

ENTERASAN EŞLEŞME

Mehmet Yalçın, Boğazkere üzüm çeşidinin Diyarbakır, Öküzgözü'nün ise Elazığ yöresinin çeşidi olduğunu söyledi. Yalçın, "Tadımlarda Doğu'nun lezzeti olan kebaplar ile Doğu'nun üzümlerinden yapılan şarapların çok iyi uyum sağladığı enteresan bir sonuç çıktı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Şaraba En Uygun Kebap Adana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement