Şoförlerin Sorunları Antalya'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Şoförlerin Sorunları Antalya'da Masaya Yatırıldı

Şoförlerin Sorunları Antalya\'da Masaya Yatırıldı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından Antalya'da düzenlenen toplantıda şoförlerin sorunları masaya yatırıldı.

28.02.2013 17:45

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından Antalya'da düzenlenen toplantıda şoförlerin sorunları masaya yatırıldı.

Kemer ilçesindeki Le Chateau de Prestij Spa Thalasso Oteli'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Mustafa Dönmez, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Antalya Temsilcisi Erdal Şahin, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve 9 ildeki 121 odadan 242 kişi katıldı. 4'üncüsü Antalya'da düzenlenen toplantıda şoför esnafının mesleki faaliyetlerini sürdürürken karşılaştıkları sorunlar ile uyulması gereken usul ve esaslar ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı 75 meslek odası olduğunu belirtti. Bu odalara bağlı 81 bin esnaf ve sanatkarın olduğunu kaydeden Sevimçok, "75 destek odasından 17 tanesi Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı meslek odamız. Bu 17 tane meslek odasına bağlı da 20 bin taneye yakın esnaf ve sanatkarımız var. Yani AESOB'un dörtte birlik kesimini şoförler oluşturuyor. Onun için şoför esnafı Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da önemli bir yere sahip hem istihdam hem de ekonomi bakımından. Sorun sıkıntı ve problem bakımından" dedi.

Şoför esnafının Türkiye'nin ve Antalya'nın yükünü taşıdığını ifade eden Sevimçok, şoförlerin hakikaten de sorun yumağı bir sektörün içerisinde olduğunu söyledi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise, Türkiye'de toplam 13 federasyon olduğunu ve 3 bin 100'ün üzerinde yasayla kurulmuş meslek odası olduğunu kaydetti. Bunların en çilekeş olanının ise şoförler odaları olduğunu belirten Apaydın, "Bunun içerisinde servis odaları, minibüs odaları, dünyanın yükünü taşıyan kamyoncular, taksici esnafı, kamyonetçiler var. Hepsi ayrı değerde, ayrı zorluklar içerisinde. Belki hükümetimiz de bunlara çözüm bulmak için çaba sarf ediyor. Bu kuşkusuz böyledir. Ama maalesef o masalar üzerinde hazırlanan evraklar alana indiği zaman çakışıyor, uyuşmuyor. Bu toplantıları bunlar için yapıyoruz. Bu toplantıları yaparken devleti davet ediyoruz. Devlet de sıkılmıyor, ayağımıza kadar geliyor. İşte devlet, millet, esnaf ve hükümet budur" diye konuştu.

Minibüsçülerin ve servisçilerin şehir içerisindeki taşımacılıkta daha çok sıkıntı çektiklerini kaydeden Apaydın, şöyle konuştu:

"Bunlar bir türlü çözüme ulaşmadı. Ulaşması da zor gibi gözüküyor. Ama yılmadan o kazanılmış olan haklarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 81 ili bir araya getireceğiz bu toplantılarla."

Toplantıya katılan şoför esnafını bilgilendiren İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Mustafa Dönmez ise, belde sınırları içerisindeki ulaştırma ve şehir içi trafik düzenlemelerine değindi. Belediyelerle ilişkileri iyi tutmak gerektiğini söyleyen Dönmez, ulaştırma işlerinin düzenleyicisinin belediye sınırları içerisinde belediye, büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyeleri olduğunu bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Mustafa Dönmez ve TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın şoför esnafının sorularını cevapladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Şoförlerin Sorunları Antalya'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement