Soma Esnafı Erteleme Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Soma Esnafı Erteleme Bekliyor

Soma Esnafı Erteleme Bekliyor

Soma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi, Soma faciasının ardından esnafın zor durumda olduğunu kaydetti.

14.07.2014 16:38

Soma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi, Soma faciasının ardından esnafın zor durumda olduğunu kaydetti. Kooperatif Başkanı Ali Ayan, üzüntü verici olay nedeniyle ticari yaşamın durma noktasına geldiğini belirterek "Bu olumsuzlukların en aza indirilmesi şarttır. Bu nedenle hükümetimizden hazine destekli esnaf kredilerinin ertelenmesini talep ediyoruz. Konuyu ilgili mercilere defalarca ilettik ama bir sonuç alınamadı" dedi.

Soma'nın şu an zor günler geçirdiğini kaydeden Ali Ayan, şunları söyledi: "Yalnız Soma esnafı değil Soma halkı zor günler geçiriyor. Soma'nın başına gelen elim kaza ilçemizde psikolojik ve ekonomik bir çok olumsuz sonuca sebep olmuştur. Bu üzücü olay nedeniyle ticari yaşam durma noktasındadır. Bu olumsuzlukların en aza indirilmesi şarttır."

Hükümetten hazine destekli esnaf kredilerinin ertelenmesini talep ettiklerini anlatan Ayan, şöyle konuştu: "İlk müracaatımız 28 Mayıs 2014 tarihinde yapıldı. 3 Haziran 2014 günü Teskomb Genel Başkanı Soma'ya geldi ve talebimizi bir kez daha yineledik. Bu talebimiz Haziran ayının ilk haftası Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya sunuldu. Somalı 500'e yakın esnaf konu hakkında imza toplayarak ilgili mercilere ve Manisa milletvekillerine gönderdi. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e anlattım. 7 Temmuz 2014 günü Soma esnafının ne kadar zorda olduğunu belirten mini bir hesap tablosunu Ak Parti Milletvekilleri Aydemir ve Berber'e e-posta ile yolladım. Ama henüz bir sonuç alınamadı."

14 Mayıs-3 Temmuz 2014 tarihleri arasında Soma Esnaf Kefalet Kooperatifinde ödenmeyen taksit tutarının 753.075,00 TL olduğunu belirten Ayan, "Esnaf ödeyemiyor ve banka takibe almaya devam ediyor. Bu durum çok tehlikeli bir gidiştir. Hükümetimizden esnaf kefalet kredi taksitlerinin ötelenmesi talebimizin kabul edilmesini bekliyoruz. Bu uygulama birçok iş kolundaki esnafımıza bir müddet nefes aldıracaktır. Bu nedenle esnaf kredilerinin mutlaka ötelenmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Soma Esnafı Erteleme Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement