Son dakika haberleri! Kavaklıdere'de organik buğday hasadı başladı - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberleri! Kavaklıdere'de organik buğday hasadı başladı

Son dakika haberleri! Kavaklıdere\'de organik buğday hasadı başladı

Son dakika gelişmesine göre Kavaklıdere Belediyesi, standart belediyecilik faaliyetlerinin yanında tarımsal faaliyetleri de büyük önem vererek zeytin, ceviz ve ayva bahçeleri oluştururken, aynı zamanda kuru fasulye üretimini de el attı.

10.07.2020 11:12  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavaklıdere Belediyesi, standart belediyecilik faaliyetlerinin yanında tarımsal faaliyetleri de büyük önem vererek zeytin, ceviz ve ayva bahçeleri oluştururken, aynı zamanda kuru fasulye üretimini de el attı.

Kavaklıdere belediye başkanı Mehmet Demir, organik siyez tam buğday üretimi projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, bölge çiftçisinin organik tarıma yönelmesi amacıyla ilk defa genetiği oynanmamış, ilaç ve gübre kullanılmayan ata tohumlarından organik siyez tam buğday hasadının yapılmaya başlandığını açıkladı. Demir, "Anadolu topraklarının ata tohumu olan organik siyez buğdayının ilçemizin iklimi, toprak yapısı ile ilgili gerekli değerlendirmeler yapıldı. Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için fikir üreten bölgemiz insanı Mehmet Yılmaz Küçük'ün, Kastamonu İhsangazi ilçesinden siyez dostu Ali Yüce'den temin ettiği ata tohumları Kavaklıdere Belediyemizce Çayboyu mahallemizdeki 20 dönüm araziye ekimi yapıldı. Bölgede ilk defa ekimi yapılan tam organik siyez buğdayının ekiminden hasat dönemine kadar hiç bir ilaç ve gübre kullanılmadı. Tamamen organik olarak üretilmesine rağmen 1/16 oranında verimli ürün elde edildi. Siyez buğdayı Anadolu topraklarında 12 bin yıldan fazla bir süredir üretiliyor. Buğday çok yüksek besin ve vitamin değeri olmasının yanında en lezzetli buğday türlerinden birisidir. Organik siyez buğdayı ülkemiz sınırları içinde sınırlı alanlarda ve sınırlı miktarda üretimi yapılıyor. Buğdayın ekonomik olarak diğer, buğday türlerine göre 3-4 kat daha yüksek fiyatlara pazar payının olduğunu biliyoruz. Bu projemiz ile elde edilen ürünlerin bir kısmı üreticilerimize tohum olarak dağıtılmasıyla, siyez buğdayının Kavaklıdere ilçemizde üretiminin yaygınlaşması ile birlikte bu toprakların ata tohumlarından birisini daha gelecek nesillere aktarmaya katkı sağlayacak olmanın yanında, Kavaklıdere çiftçilerimizin ürün çeşitliliği ile birlikte gelir düzeylerini arttırmak en büyük hedefimiz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberleri! Kavaklıdere'de organik buğday hasadı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.


Advertisement