Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin asgari ücret zammını görüşmek için bir araya geldi - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin asgari ücret zammını görüşmek için bir araya geldi

Milyonların gözü açıklanması beklenen asgari ücrette. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmede asgari ücretle ilgili teklifler değerlendirilirken son karar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

21.12.2022 21:56  Güncelleme: 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için son düzlüğe girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun gerçekleştirilen üçüncü toplantısından da uzlaşma çıkmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le görüşüp asgari ücret zammını açıklayacağını söyledi. Bu gelişme üzerine Erdoğan ve Bilgin Beştepe'de görüştü.

BEŞTEPE'DE ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bilgin, Beştepe'de saat 21.40'ta bir araya geldi. İki isim görüşmede asgari ücretle ilgili teklifleri değerlendirmeye aldı. Son karar tüm Türkiye ile paylaşılacak.

TÜRK-İŞ'İN TEKLİFİ 9 BİN TL

Komisyon toplantısının ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu, bu teklifin altındaki bir rakama imza atmayacaklarını söylemiş, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız" şeklinde konuşmuştu.

"BİZİM SIRTIMIZDA KÜFE VAR"

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, 85 milyonun taşındığı bir küfe. Küfesi olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin asgari ücret zammını görüşmek için bir araya geldi

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Bilgin asgari ücret zammını görüşmek için bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement