Sony Ve Dıgıturk Asırlık Rekabeti 3d Yayınladı, Tarih Yazdı... - Son Dakika
Ekonomi

Sony Ve Dıgıturk Asırlık Rekabeti 3d Yayınladı, Tarih Yazdı...

Sony Ve Dıgıturk Asırlık Rekabeti 3d Yayınladı, Tarih Yazdı...

SONY Ve DIGITURK İşbirliği İle 100 Yılı Aşkın Ezeli Rekabet Üç Boyutlu Olarak Televizyon Ekranlarına Taşındı.

19.03.2011 19:29  Güncelleme: 19:32

Teknolojide ve yeni nesil üç boyutlu yayıncılık alanından bir dünya devi olan SONY ile Türk dijital televizyon yayıncılığı sektöründe 'ilk'lerin adı DIGITURK, 3D eğlence deneyimini farklı bir boyuta taşımak üzere güçlerini birleştirdi. SONY ve DIGITURK, yaptıkları işbirliği kapsamında 18 Mart 2011 Cuma akşamı saatler 21.00'i gösterdiğinde bir tarih yazdı. Türk futbolseverler de ilk kez, canlı bir 3D maç gösterimine hem de asırlık FenerbahçeGalatasaray maçı ile tanıklık etti.

Türk Telekom Arena'da oynanan maç, 3D olarak DIGITURK 399 ve DIGITURK SALON 299 kanallarından, HD olarak DIGITURK 377 numaralı kanalda yayınlandı. Lig TV'deki tarihi derbiyi, 3D özellikli bir televizyon ile maçı izleyecek kişi sayısı kadar 3D Active Shutter gözlüklere sahip olan ve DIGITURK Plus veya DIGITURK HD kutusu bulunanlar 3 boyutlu olarak izleyebildi. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçeliler için Cinebonus Kanyon'da iki özel salonda, dev perdede 3D maç gösterimi de yapıldı. Ayrıca taraftarlar; Sony'nin katkılarıyla maç için özel olarak kurulmuş Sony 3D televizyonlardan, Active shutter gözlükler ile İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan beş farklı anlaşmalı DIGITURK kafesinde derbiyi izleme fırsatı buldu.

" Türkiye'de ilk kez bir 3D maçı seyircilerle buluşturmaktan gururluyuz"2012'ye kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ve 2014'e kadar FIFA'nın resmi sponsoru, 2010 ve 2014 FIFA World Cup™'ın (FIFA Dünya Kupası) küresel sponsoru olan Sony'nin çok uzun yıllardır futbola destek verdiğinin altını çizen ve futbol tarihindeki bu ilk'i de Türkiye'de hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, "Bir eğlence şirketi olarak tüketicimize mercekten göze sunduğumuz ürün ve hizmetler zincirimiz ile ulaşıyor, onların hayatına değer katıyoruz.

Şimdi de eğlence ve 3D'de bir dünya lideri olarak, DIGITURK işbirliği ile Türkiye'de ilk kez bir 3D maç gösterimini seyircilerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Tüketicimiz sinemada ve oyunlarda 3D eğlencesini yaşamaya başlamıştı ama futbol maçı gibi çok geniş kitleleri harekete geçiren ve heyecanlandıran bir oyunda bu bir ilk.

Böyle ilkleri hayata geçirmek de ancak liderlerin başarabileceği bir iştir" dedi.

SONY, 2010 yılı boyunca tüketicilerinin beğenisine sunduğu 3D özellikli ürünleri, oyun ve film gibi zengin içerikleri ile 3D'deki uzmanlığını kanıtlamıştı. SONY, ayrıca 2010'dan bu yana Türkiye'de eğlence sektörünün lider şirketi Mars Entertainment Group işbirliği ile Cinebonus Sinemaları'nda üç boyutlu film gösterimleri de gerçekleştiriyor.

DIGITURK Genel Müdürü Ertan Özerdem ise dünyadaki canlı maç çekimi ve yayınının üzerinden henüz sadece bir sene geçmiş olduğunu ve 3D canlı yayın çekiminin henüz standartlaşmamış, ekibi ve ekipmanıyla çok fazla emek ve tecrübe gerektiren özel bir çalışma olduğunu hatırlatarak "Bugün dünyada 3D çekim ve canlı maç yayını yapan, futbol yayın hakkı sahibi kanal ve platformların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. LİG TV de dünyadaki sayılı yayıncı kuruluştan biri olarak Türk izleyicisine 3D canlı maç yayını keyfini yaşatarak öncü oldu" dedi.

3D maç için 41 kamera ile birlikte 250 kişi görev yaptı

Yeni nesil üç boyutlu maç yayını için bir 'spider' kamerayla birlikte 41 kamera ve 180 kişisi teknik ekip olmak üzere toplam 250 kişiden oluşan ekip ve iki adet canlı yayın aracı görev yaptı. DIGITURK, SD ve HD yayın için ayrı, 3D yayın için ayrı donanım ve teknik ekip kullandı.

DIGITURK, yayıncılık tecrübesini 3D canlı yayına da taşıdı

DIGITURK, Türk futboluna verdiği desteğin yanında her maçı en son teknoloji ile takip ederek futbolseverlere benzersiz keyifler yaşatmaya devam ediyor. İlk HD maç yayınının ardından, Spider Kamera, Phantom Kamera gibi dünyanın sayılı teknolojileriyle her hafta oynanan tüm Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlayarak, yayıncılık tarihinde ilk'lerin temsilcisi olarak imzasını atıyor. DIGITURK şimdi de SONY işbirliği ile uzun yıllara dayanan yayıncılık tecrübesini, 3D derbi canlı yayını ile daha da ileri bir boyuta taşıyarak, bu alanda da liderliğini kanıtladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Sony Ve Dıgıturk Asırlık Rekabeti 3d Yayınladı, Tarih Yazdı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement