Sosyal Güvenlik'te 'Temsil Tazminatı' Krizi - Son Dakika
Ekonomi

Sosyal Güvenlik'te 'Temsil Tazminatı' Krizi

Sosyal Güvenlik\'te \'Temsil Tazminatı\' Krizi

Genç Emekli Milletvekillerin İçin Öngörülen "Temsil Tazminatı" Sosyal Güvenlik Reformu'ndan Çıkarılınca Bazı AKP'li Milletvekilleri Alt Komisyon Raporunu İmzalamadı.

16.02.2008 02:18

Genç emekli milletvekillerin için öngörülen "temsil tazminatı" Sosyal Güvenlik Reformu’ndan çıkarılınca bazı AKP’li milletvekilleri alt komisyon raporunu imzalamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, krizi çözmeye çalışıyor. Alt Komisyonun Başkanı AKP Ankara milletvekili Zekai Özcan’ın haftalar süren çalışma sonrasında hazırladığı raporun komisyon üyesi milletvekillerince imzalanmaması nedeniyle tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesine başlanamadı. Komisyon Başkanı Özcan’ın Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşerek 1.700 YTL’yi bulan temsil tazminatını tasarıdan çıkarmasına tepki gösteren Türk Parlamenterler Birliği de hükmün yeniden tasarıya konulması için yoğun bir kulis faaliyeti yürütüyor. Kriz aşılırsa önceki gün komisyonda görüşülemeyen tasarı önümüzdeki Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak.

GEREKÇELERİ: Özcan’ın hazırladığı imzalamadığı öne sürülen isimlerden AKP Kocaeli Milletvekili ve Alt Komisyon üyesi Muzaffer Baştopçu, "Tasarı üzerinde çalışıyoruz. Henüz tamamlanmadı, Plan ve Bütçe’de ne zaman görüşüleceği de henüz kesinlik kazanmadı" dedi. Alt Komisyon üyesi AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da, "Okumak için imzalamadığını" söylemekle yetindi.

YERİ BU YASA DEĞİL: Komisyon Başkanı Özcan ise "Bana göre çalışma bitti, imzaladım, onlara gönderdim. İtirazları varsa, muhalefet şerhi koyarak onlar da imzalamak durumundalar" dedi. Özcan gelişmeleri şöyle anlattı: "O arkadaşlar belki muhalefet edecekler. Ben, hem sağlıkta hem emeklilikte hiç kimseye ayrıcalık yapmadım. Tasarı, Alt Komisyon’a gelişine göre çok daha iyi bir metin haline geldi. Anayasa Mahkemesi kararı bu reformun belini kırdı, sıkıntılar oldu. Ama, bütün bunlara rağmen yapılması gerekeni yaptık. Tenkit edenler, Anayasa Mahkemesi’nin kurgusundan alternatifini getirsinler o zaman, getiremezler. Biz diyoruz ki, herkese adil yaklaşacağız. Anayasa’nın 86’ncı maddesine göre milletvekili emekliliği elbette ayrı bir yasa ile düzenlenebilir. Ama, bu yasa içine konulursa kurgu-sistem bozulur. İş sulandırılır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sosyal Güvenlik'te 'Temsil Tazminatı' Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement