Stk'lardan Ortak "Gezi Parkı" Açıklaması: Olayları Dikkatle İzliyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Stk'lardan Ortak "Gezi Parkı" Açıklaması: Olayları Dikkatle İzliyoruz

Stk\'lardan Ortak "Gezi Parkı" Açıklaması: Olayları Dikkatle İzliyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin STK'lar adına yaptığı ortak açıklamada, olayları dikkatle izlediklerini belirterek, hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın...

06.06.2013 11:25

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin STK'lar adına yaptığı ortak açıklamada, olayları dikkatle izlediklerini belirterek, hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşların vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamayacağını söyledi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin STK'lar adına yaptığı ortak açıklamada, olayları dikkatle izlediklerini belirterek, hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşların vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamayacağını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mahmut Arslan ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Başkanı Ahmet Gündoğdu TOBB'da bir araya gelerek STK'ların Gezi Parkı olaylarına ilişkin görüşlerini içeren ortak bir açıklama yaptı.

Grup adına açıklama metnini okuyan Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da başlayarak, son günlerde birçok ile yayılan olayları dikkatle izlediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi, en tabii vatandaşlık hakkıdır. Gösteri hürriyeti kapsamında vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını destekliyoruz" dedi.

Ancak son günlerde gösterilerin, marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini; gelişmelerin Türkiye üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Tüm dünya sorunlarla boğuşurken, herkesin bakışlarının yükselen Türkiye üzerinde odaklandığı bu dönemde, huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" diye konuştu.

-"DEMOKRASİ İÇİNDE VE DEMOKRATİK KURUM VE KURALLARA SAYGILI OLARAK HAREKET EDİLMELİDİR"-

Sokakların huzur ve güveninin, çocukların ve Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, şiddet ve kavganın hiçbir şeyi çözmediği gibi sorunları içinden çıkılmaz hale getirdiğini savundu.

Hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın tüccarın mağduriyetine ve vatandaşların vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamayacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Samimi vatandaşlarımız bu hususta duyarlılık içerisinde olmalı ve yakma, yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir. Her koşulda, demokrasi içinde ve demokratik kurum ve kurallara saygılı olarak hareket edilmelidir. Devletimiz ve kurumlarımız da, samimi vatandaşlarımızın, demokratik haklarını kullanmalarına sonuna kadar imkan sağlamalıdır. Türkiye, demokrasisi ve hukuk standartlarıyla bu olayları kısa sürede atlatacak güçtedir. Aziz milletimizin tarihi tecrübesi ve sağduyusu bizleri parlak yarınlara taşıyacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Stk'lardan Ortak 'Gezi Parkı' Açıklaması: Olayları Dikkatle İzliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement