TAB Gıda, Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan ilk 10 şirketi arasına girdi - Son Dakika
Ekonomi

TAB Gıda, Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan ilk 10 şirketi arasına girdi

TAB Gıda, Türkiye\'nin en çok istihdam sağlayan ilk 10 şirketi arasına girdi

4 global ve 1 yerel markayı bulunduran TAB Gıda'nın ülke istihdamına sağladığı katkı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödüllendirildi.

07.06.2016 10:45  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAB Gıda, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 10. Yıl temalı Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda istihdam alanında en güçlü ilk 10 şirketten birisi oldu. Türkiye'deki on binlerce şirket arasından "En Çok İstihdam", "En Çok Kadın İstihdamı" ve "En Çok Engelli İstihdamı" sağlayan ilk 10 şirket arasında yer alan TAB Gıda, istihdam alanındaki başarısını taçlandırmış oldu.

Ülke genelinde 600'den fazla Burger King, 150'den fazla Popeyes, 90'a yakın Sbarro, 50'den fazla Arby's ve 50'ye yakın Usta Dönerci restoranıyla hizmet veren TAB Gıda, aynı zamanda Burger King'in dünyadaki en büyük master franchisee'si olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz yıl yalnızca Burger King markasıyla 250 milyon kişiye, yani Türkiye nüfusunun 3 katına hizmet veren TAB Gıda, bu sene 300 milyon kişiye hizmet vermeyi planlıyor. Başarılı büyüme grafiği istihdam rakamlarına yansıyan TAB Gıda önümüzdeki senelerde de istihdam alanındaki liderliğini sürdürecek gibi gözüküyor.

"Türkiye'nin en fazla istihdam sağlayan ilk 10 şirketinden birisi olmak gurur verici."

Ülke genelinde 70'ten fazla ilde 1000'e yakın restoranla hizmet veren TAB Gıda'nın Genel Müdürü Caner Dikici alınan prestijli ödüllerden sonra şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl Burger King'in Türkiye'deki 600. restoranını açmamız ve Türkiye'deki 20. Yılımızı kutlamamız açısından bizim için oldukça önemli bir seneyi geride bıraktık. %30 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve hedeflerimize ulaştık. Hızlı bir şekilde büyüyor olmamız istihdam rakamlarımıza da yansıdı; TAB Gıda olarak 18.000'den fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'nin en fazla istihdam sağlayan ilk 10 şirketinden birisi olmak bizler için oldukça gurur verici. 2016 yılında Türkiye'de 250-300 yeni restoran açmayı hedefliyoruz; yatırım planlamalarımız doğrultusunda ülke istihdamına olan katkımızın giderek artacağını söyleyebiliriz."

Eşit fırsat politikası "En Çok Kadın İstihdamı" ve "En Çok Engelli İstihdamı" alanlarında ödül getirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ayrıca "en çok kadın istihdamı" ve" en çok engelli istihdamı" sağlayan ilk 10 şirket arasında seçilerek toplamda 3 ödül aldıklarını belirten TAB Gıda İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok ise: "Sağladığımız yüksek istihdam rakamlarının yanı sıra, insan kaynakları politikamızda eşit fırsat prensibinden hiçbir zaman ödün vermedik. Kadınların iş hayatında daha çok yer almalarının hem ülke ekonomisine hem de şirket olarak büyüme hedeflerimize büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Yalnızca restoran kadrolarındaki pozisyonlarda değil, merkez yönetimde de daha fazla kadın çalışanımızın olması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mevcut çalışanlarımızın %33'ü, yani 6000'e yakını kadın; bu oranı bu sene %40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca dezavantajlı grupların daha fazla iş hayatına ve topluma kazandırılmasının, TAB Gıda gibi yüksek istihdam sağlayan şirketler için kurum kültürlerinin bir parçası olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler 350'ye yakın engelli çalışanımızla büyük bir aileyiz; başarımızın sırrı da burada gizli." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi TAB Gıda, Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan ilk 10 şirketi arasına girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement