TBB: Üyelerimize deprem bölgesindeki müşterilere kolaylık gösterilmesini tavsiye ettik - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBB: Üyelerimize deprem bölgesindeki müşterilere kolaylık gösterilmesini tavsiye ettik

TBB: Üyelerimize deprem bölgesindeki müşterilere kolaylık gösterilmesini tavsiye ettik
28.01.2020 10:48

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üye bankalara deprem bölgesindeki müşterilerine "gerekli kolaylıkların gösterilmesi" konusunda tavsiyede bulunulunduğunu açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üye bankalara deprem bölgesindeki müşterilerine "gerekli kolaylıkların gösterilmesi" konusunda tavsiyede bulunulunduğunu açıkladı.

TBB açıklamasında, "Birliğimiz Yönetim Kurulu'nun 27 Ocak 2020 tarihli toplantısında, afet bölgesinde yaşanan muhtelif sorunların hafifletilmesine katkıda bulunulması, bankacılık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi ve bölgenin ihtiyaç duyabileceği desteğin sağlanması konuları görüşülmüş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile eşgüdüm halinde bankalar tarafından alınan önlemler ve yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir" denildi ve şu bilgiler verildi: "Yönetim Kurulumuz, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin bankalara olan borçlarının ödenmesinde ve/veya kendilerine finansman olanakları sağlanmasında gerekli kolaylıkların gösterilmesi hususunda Üyelerimize tavsiyede bulunulmasına; mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı/işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyelerinin bilgilendirilmesine karar verilmiştir."


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TBB: Üyelerimize deprem bölgesindeki müşterilere kolaylık gösterilmesini tavsiye ettik - Son Dakika


Advertisement