Tgsd Başkanı Negrin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tgsd Başkanı Negrin Açıklaması

Tgsd Başkanı Negrin Açıklaması

"2014 yılında Türkiye'de hazır giyim sektörü ihracatının 18,5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz"

12.12.2013 12:34

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, geçen yıl Türkiye'de hazır giyim sektörünün yüzde 8 civarında büyüdüğünü belirterek, "2012'de 16,1 milyar dolar olan ihracatımızın  bu sene 17,3 milyar dolar, 2014 yılında ise 18,5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

TGSD'nin düzenlediği  "Gelecekte Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri" panelinde Negrin, iç pazarda hazır giyim harcamalarının da 50 milyar liraya yükseldiğine işaret ederek, organize perakende pazarının ise yüzde 10 artış göstererek, 31,5 milyar lira büyüklüğe ulaştığını bildirdi.

Negrin, Avrupa'ya yapılan satışların iyi seviyede olduğunu belirterek, "2014 yılında AB'de yaşanacak ekonomik toparlanma Türk hazır giyim sektörünü olumlu etkileyecektir" dedi.

Coface Türkiye Genel Müdürü Belkıs Alpergun ise Türkiye'nin tekstil alanında Avrupa dışındaki ülkelere de ulaşmasının önemini vurgulayarak, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde ciddi potansiyel olduğunu ancak bu bölgelerde ciddi riskler de bulunduğunu bildirdi.

Bu yıl hazır giyim sektörü hasar oranında önceki yıllara göre iyileşme olduğunu ifade eden Alpergun, "Sektörde sigorta sayısı gittikçe artıyor. Artık sektör riskleri güvence altına almayı öğrendi" diye konuştu.

Alpergun, potansiyeli yüksek ancak aynı zamanda risk de barındıran ülkelerle iş yapacak firmalar  için Coface olarak bilgi sağladıklarını belirterek, sadece ticari firmaların ne kadar sağlıklı olduğuna değil ülkelerinde durumlarını incelediklerini dile getirdi.

Panelin sponsorluğunu üstlenen Kimtex'in Üst Yöneticisi (CEO)  Tanzer Gözek ise  dünya'da dinamiklerin çok hızlı değiştiğine dikkati çekerek, yöneticilerin  bu anlamda çok  daha dinamik kararlar  alması gerektiğini, proaktif ve interaktif olması gerektiğini aktardı.

Negatif dinamiklerin ve pozitif dinamiklerin dünya üzerinde  her zaman olacağını belirten Gözek, "Biz de buna göre hızlı kararlar alıp gemiyi doğru rotaya oturtturacağız" şeklinde konuştu.

Gözek, "Son yıllarda 'Türkiye'de tekstil sektörü bitti' söylemi oluştu ancak ben şuna inanıyorum, Türkiye'de tekstil daha yeni başlıyor. Sadece kabuk degiştirdi. Bugün dünyada ve bulunduğumuz coğrafyada orta ve üst markete yönelik bu kadar hızlı, bu kadar kaliteli üretim yapan ve bu kadar büyük kapasiteye sahip olan başka bir  ülke yok. Bu tarz sloganlardansa, moralleri yüksek tutacak, yatırımcı kalitesini arttıracak ve sektöre yeni girecek çalışanların cazip edecek sloganlara ihtiyaç var" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tgsd Başkanı Negrin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement