THY "Kadın Pilot" Yetiştirmek İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

THY "Kadın Pilot" Yetiştirmek İstiyor

THY "Kadın Pilot" Yetiştirmek İstiyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil, kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini belirtti.

18.07.2012 11:11  Güncelleme: 11:45

Arife Yıldız Ünal - THY Genel Müdürü Temel Kotil, özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa, kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini belirterek, "Aydın Çıldır Havalimanına açılacak uçuş okulumuzda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın-Çıldır Havalimanının yapılması için Mustafa Çıldır'ın 1950'li yıllarda 500 dönüm arazisini bağışladığını, buraya uzun süre sonra havaalanı yapıldığını anımsatarak, buranın 20 yıllık işletme hakkının 26 Haziran'da yapılan sözleşmeyle THY Anonim Ortaklığı'na devredildiğini anlattı.

Aydın Çıldır Havalimanında pilot yetiştirilmesi amacıyla Pilot Okulu kuracaklarını ifade eden Kotil, buraya açılacak okulun kendilerine fazla bir maliyetinin olmayacağını, çünkü uçuş için gerekli uçak ve diğer ekipmanların bulunduğunu söyledi.

THY'nin Tekirdağ Çorlu Havalimanında pilot okulunun bulunduğunu, ancak burada havanın erken kararması, kışın uzun sürmesi gibi nedenlerle buradaki okulu, Çıldır Havalimanına taşımak istediklerini dile getiren Kotil, "Uçuş okullarında uçakların 5 gün uçmasını isteriz. Çorlu'da çok mutlu değiliz. Uçuş okulu için Türkiye'deki en nefis yer Aydın. O açıdan biz Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne teşekkür ediyoruz. Buraya açacağımız uçuş okulu için çok büyük bir bütçe ayırmadık. Hocalarımız ve uçaklarımız zaten var" diye konuştu.

Kotil, bir pilotun yetiştirilmesinin 100 bin dolara mal olduğuna dikkati çekerek, yılda 300 pilot yetiştirmeyi amaçladıklarını, bütçenin büyük kısmının eğitmenlere ayrıldığını söyledi.

Bazı binaların yapıldığı Aydın Çıldır Havalimanına bu hafta içinde uçuş filosunu götüreceklerini anlatan Kotil, pilot olmak için talebin çok yüksek olduğunu, başvuruların internet üzerinden yapıldığını belirtti. 4 yıllık üniversite mezunu olan, İngilizce bilen herkesin pilot olmak için başvurabileceğini bildiren Kotil, adayların çeşitli sınavlardan geçirildiğini anlattı.

Özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olan pilotluğa, kadın başvuru sayısının çok az olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini dile getiren Kotil,

"Aydın Çıldır Havalimanına açılacak uçuş okulumuzda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmek istiyoruz" dedi.

-"İyi eğitim almış pilotları THY'de işe alabiliriz"-

Kotil, pilot okulundan mezun olan kişilerin, hem Türkiye de hem de yabancı ülkelerde istihdam edileceğini belirterek, "Ama mezun olan pilotlarımızı yurt dışına kaptırmayız. Çünkü şu anda THY bünyesinde yaklaşık 400 yabancı pilot çalıştırıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de işsiz pilotların da olduğunu anımsatan Kotil, "THY'de, iyi eğitim almış, testlerden geçebilen herkesi pilot olarak alabiliriz. Sonuçta işsiz mühendis de, doktor da var. Bu, piyasada o kişilere ihtiyaç yok anlamına gelmez, bizim belirli kurallarımız, imtihanlarımız var, bunlardan geçecek herkesi THY'de pilot olarak çalıştırabiliriz" dedi.

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi THY 'Kadın Pilot' Yetiştirmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement