Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirler alıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirler alıyor

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirler alıyor
19.06.2023 12:02

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi gerçekleşen alışverişlerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tedbirlerin artırıldığını ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. 81 ilde denetimlerin aralıksız sürdürüleceği ve piyasada arz ve talep dengesini bozucu faaliyetlere karşı mücadelelerinin titizlikle süreceği belirtilirken, halkın mağduriyetine neden olan kişilere ilişkin her türlü idari yaptırımın uygulanacağı ifade edildi.

TİCARET Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurban Bayramı öncesi gerçekleşen alışverişlerde vatandaşın mağduriyet yaşamaması için alınan tedbirlerin artırıldığı belirtilerek, "Fahiş fiyat artışlarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nın artan üretim ve satışlar anlamında ülke ekonomisine büyük bir hareketlilik getirdiği, ülke ekonomisinin canlanmasına ve büyümesine katkılar sağladığı belirtilerek, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yapılan alışverişlerde kurbanlık, kıyafet, gıda, turizm, ulaşım, konaklama, gastronomi gibi geniş sektör yelpazesiyle üretici, tedarikçi ve tüketici üçgeninde ekonomimize büyük bir katma değer sağlamaktadır. Bu ekonomik faaliyetler gerçekleştirilirken, özellikle vatandaşlarımız tarafından ihtiyaçların belirlenerek alışverişe çıkılması, farklı markalar ve ebatlardaki ürünlerde kıyaslamaya da imkan veren birim fiyatların etiketlerde olup olmadığına bakılması, ayrıca etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının aynı olup olmadığına dikkat edilmesi, tüketici hak ve menfaatleri açısından önem arz etmektedir. Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın taleplerini artırdığı bayram öncesi dönemde de tüm sektörler nezdinde fahiş fiyat artışlarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" denildi.

'HER TÜRLÜ İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAK'

Vatandaşların mağduriyet yaşamasına izin vermemek için 81 ilde denetimlerin aralıksız sürdürüleceği vurgulanarak, "Bakanlığımıza ulaşan şikayetler yakinen takip edilecektir. Öncelikli amacımız, tüm vatandaşlarımızın haklarını ve refahını korumaktır. Bu sebeple piyasada arz ve talep dengesini bozucu faaliyetlere karşı mücadelemiz ve takibimiz daima titizlikle sürecektir. Bu doğrultuda, halkımızın mağduriyetine neden olan kişilere ilişkin her türlü idari yaptırım kararlılıkla uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirler alıyor - Son Dakika


Advertisement