Times Square'de 360 Kez Türkiye Reklamı Dönecek - Son Dakika
Ekonomi

Times Square'de 360 Kez Türkiye Reklamı Dönecek

Times Square\'de 360 Kez Türkiye Reklamı Dönecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Turistik Tanıtımında Bir İlki Gerçekleştirerek, New York'un Ünlü Times Square'inde (Meydan) Reklam Yapmaya Başladı.

03.06.2009 01:44

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin turistik tanıtımında bir ilki gerçekleştirerek, New York’un ünlü Times Square’inde (meydan) reklam yapmaya başladı.

Turizm Bakanlığı, 1 Haziran’dan başlayarak 30 gün sürecek kampanya için Times Square’da bulunan Nasdaq ve Reuters’e ait 12 ekranı kiraladı. 12 ekranın tamamında aynı anda dünden itibaren Türkiye’ye ilişkin tanıtım görüntüleri sekronize bir bütünlük sergileyen etkileyici bir showla tanıtım yapmaya başladı.

ABD pazarında bir ilk

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı bu yeni tanıtım atağı, Türkiye için olduğu kadar, Amerikan turizm pazarından pay almaya çalışan diğer ülkeler için de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Times Square’de bugüne kadar herhangi bir ülkenin tanıtımına ilişkin böyle bir kampanya yapılmadığını belirtiyorlar. New York’a seyahat eden Amerikan vatandaşlarının olduğu kadar, yabancı turistlerin de en önemli uğrak yerlerinden olan Times Square Meydanını günde ortalama 1 milyon 800 bin kişi ziyaret ediyor.

’Unlimited Türkiye’

SUltanahmet Camii’inden Efes, Ege ve Akdeniz kıyılarına ve oradan Kapodokya’ya uzanan görüntülerle sunulan Türkiye’nin tanıtım kampanyasında ana slogan olarak ’Unlimited Turkey’ (Sınırsız Türkiye) sözleri kullanılıyor. Tanıtım filmleri, Times Square’de Reuters ve Nasdaq’a ait 12 ekranın her birinde, günde 360 kez yayınlanacak. Her biri 30 saniyelik filmlerden oluşan kampanya için Kültür ve Turizm Bakanlığı toplam 150 bin dolar ödeyecek.

3.5 milyon dolar

ABD’de yürütülen kampanya kapsamında, New York, Washington, Chicago ve Los Angeles gibi kentlerde açık havada Türkiye reklamları yayınlanıyor. Otobüsler, billboardlar ve durakların yanısıra, turist otobüsleri ve bina giydirmeleri yapılıyor. Başta Washington Post, Los Angeles Times ve New York Times gibi gazeteler olmak üzere tirajı yüksek gazetelerde ilanlar yayınlanırken, CondeNast Traveler ile Travel & Leisure gibi seyahat dergilerinde de haberler ve ilanlar yayınlanmaya başladı. Ayrıca televizyon kanallarında da 30 saniyelik tanıtım filmleri yayınlanıyor. Kuzey Amerika pazarlarındaki kampanyanın toplam bütçesinin 3.5 milyon doları bulacak.

Tanıtımda tek kelime stratejisi uygulandı

TIMES Square’deki kampanyayı yürüten ve Türkiye’nin Kuzey Amerikan pazarlarında tanıtımını üstlenen Öykü-Dialogue International Reklam Ajansının Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özkan, Türkiye’nin tanıtımında ’tek kelime stratejisi’ uyguladıklarını söyledi. Özkan, şöyle konuştu: "Kampanyamızın temel stratejisi şudur: Bir turizm destinasyonu olarak Türkiye’nin potansiyel turistlere sunabileceği olanaklar, rakipleriyle karşılaştırıldığında sınırsızdır. Sınırsız tarih, sınırsız kültür, sınırsız mutfak, sınırsız doğa, sınırsız keyif, sınırsız güneş gibi. Türkiye’nin zenginliği, çeşitliliği ve turistik anlamdaki ’sınırsız1ığı’ Türkiye’nin en önemli varlığıdır. Kampanyamız tümden ülkemizin pozitif olan özelliklerine odaklanıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Times Square'de 360 Kez Türkiye Reklamı Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement