TMO Manyas ve Gönen'de hububat alımlarını artırdı - Son Dakika
Ekonomi

TMO Manyas ve Gönen'de hububat alımlarını artırdı

TMO Manyas ve Gönen\'de hububat alımlarını artırdı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Balıkesir'e bağlı Manyas ve Gönen ilçelerinde günlük 200 ton ile başladığı hububat alımlarının günlük limitini 600 tona çıkardı. Gönen ve Manyas'lı çiftçiler randevu sistemiyle ürünlerini getirerek TMO alım merkezlerine teslim ediyor. Alımlarda rutubet oranının üst limiti 14 olarak belirlenmiş olup, 14'ün üzerinde olan buğdaylar kurutularak getirilmesi isteniyor. TMO elemanları, gelen ürünlerin özelliklerini ölçtükten sonra alım merkezine döküyorlar.

25.07.2023 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Balıkesir'e bağlı Manyas ve Gönen ilçelerinde günlük 200 ton ile alımlara başladığı hubutat günlük alım limitini 600 tona çıkardı.

Kurumun Manyas ilçesine bağlı kırsal Akçaova Mahallesinde ortak alımları sürüyor.

TMO alım merkezlerinde, Gönen ve Manyas'lı çiftçiler randevu sırasına göre kamyon ve traktörler ile ürünlerini getiriyor.

Ofis tarafından randevu sistemi ile çiftçilerin zaman kaybının önüne geçilmesi hedeflenen alımlarda, rutubet oranının üst limitinin 14 olduğu ve rutubet oranının 14'ün üzerinde olan buğdayların kurutularak getirilmesi isteniyor.

TMO elemanları gelen ürünlerin nem, protein, dane sayısı gibi özelliklerini ölçmenin ardından ürünleri alım merkezine döküyorlar.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TMO Manyas ve Gönen'de hububat alımlarını artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement