Tokat'ta Seralarda Salatalık Üretimi Düşük - Son Dakika
Ekonomi

Tokat'ta Seralarda Salatalık Üretimi Düşük

Tokat'ta seralarda üretilen salatalığın altıncı hasadı gerçekleştirilirken üreticiler, bu yıl salatalıktan verim alamadıklarını ve verimde yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirtti. Üreticiler, maliyetlerin artmasına rağmen salatalığı aynı fiyata satmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

20.09.2023 11:16  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta sera üreticileri salatalıktan bu yıl verim alamadı

TOKAT - Tokat'ta seralarda üretilen salatalığın altıncı hasadı gerçekleştirilirken üreticiler bu yıl salatalıktan verim alamadıklarını belirtti.

Tokat'ta sera üreticileri salatalık hasadına başladı. Üç ayda bir hasadı yapılan ve altıncı hasadını gerçekleştirilen salatalıkta üreticiler, bu yıl üretimin düşük geçtiğini belirtti. Geçen yıla göre yüzde 20 oranında verimde düşüş olduğunu söyleyen üreticiler, maliyetleri zor karşıladıklarını ifade etti. Tokat'ta bulunan ve 'Küçük Antalya' olarak bilinen Gümenek köyünde üretim yapan Ümmü Gülsüm Sarı, bu yıl salatalıktan kar edemediklerini söyledi.

"Maliyetlerimiz iki katını geçti ancak biz salatalığı aynı fiyata satıyoruz"

Salatalıktan bu yıl verim alamadıklarını belirten Sera üreticisi Ümmü Gülsüm Sarı, "2009 yılında bu işe başladık, köyümüzün büyük bir bölümü seracılıkla uğraşıyor. 350 dönüm gibi büyük bir alanda seracılık faaliyeti yapılıyor. Bu işten memnununuz çalışmak iyidir, aslında ilk başlarda biraz tedirgin başladık ancak gelir düzeyimiz artıkça tedirginliğimiz de gitti. Bu yıl salatalıktan fazla bir verim alamadık, verim oldukça düşüktü. Şuan 25 ton kadar verim aldık ancak 30 tonu bulmasını bekliyoruz. Maliyetlerimiz iki katını geçti ancak biz salatalığı aynı fiyata satıyoruz" şeklinde konuştu.

Tokat\'ta Seralarda Salatalık Üretimi Düşük
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tokat'ta Seralarda Salatalık Üretimi Düşük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement