Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul'da Düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul'da Düzenlendi

Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul\'da Düzenlendi

Trakya Kalkınma Ajansı ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde, Trakya Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul’da düzendi.

18.09.2015 17:25

Trakya Kalkınma Ajansı ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde, Trakya Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul'da düzendi.

Trakya Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Günü etkinliği İstanbul Sanayi Odası (İSO)'da düzenlendi. "Trakya Bölgesi Yatırım Ortamı Tanıtım Günü" etkinliğine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli TSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve bir sanayici ve iş adamı katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen tanıtım günü etkinliğinde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, amaçlarının öncelikli olarak iş adamlarına Trakya'ya geldiği zaman A'dan Z'ye hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Şahin, yaptığı konuşmada, "Trakya'ya geldiğiniz zaman arazi bulunmasından, yerin seçiminden, OSB'lerle ilişki kurulmasından, eğer varsa istenen analiz rapor teknik bilgiler varsa verilmesinden, karar verilirse şirket kurulmasından, kime gideceksiniz, kimle görüşeceksiniz? Şirketi kurduktan sonra değişik ruhsat ve süreç işlemleri var onların yapılması konusunda kime gidecekseniz, kimlerden izin alacaksınız bunlara kadar birçok konuda biz size destek veriyoruz" dedi.

Şahin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Biz kalkınma ajansı olarak, devletinde bize vermiş olduğu vazife olarak bizim de kendi adımıza çıkarmış olduğu bir vazife olarak gelen iş adamları açısından en doğru adresiz. Biz geldiğimiz zaman Vali Bey'den direk randevu alabilir, oda başkanımıza götürebilir, OSB müdürüne götürebilir, istemiş olduğunuz bütün analiz, rapor ve benzeri bilgileri sizin ayağınıza sunabiliriz. Bir arkadaşımızı size asistan olarak verip, istediğiniz yere götürebilir ve yatırım süreci boyunca karşılaşacağınız sorunları kimle ve nasıl çözeceksiniz bu konuda biz yetkiliyiz. Gideriz beraber sorunun çözümü noktasında elimizden gelen gayreti gösteririz. Kalkınma ajansı genel sekreteri olarak Trakya'daki valilerimiz, belediye başkanlarımız, oda ve borsa başkanlarım adına eğer gelirseniz hizmetinizdeyiz."

Tanıtım gününde kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise sözlerine son dönemde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine rahmet ve ailelerine sabır dileyerek başladı.

Vali Salihoğlu, Trakya Bölgesinin Türkiye'de belki kalkınma ajansları bölgesi itibariyle en mütecanis bölge olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir taraftan yoğun bir sanayi bölgesi, bir taraftan yüksek verimli bir tarım kesimi ve kısmen turizm deniz ve tarih turizmi birbirine benzeyen ortak özellikler taşıyan birbirini bütünleyen üç il olarak karşımıza çıkıyor." Konuşmaların ardından Trakya Bölgesi yatırım olanakları ile ilgili çeşitli sunumlar yapılarak, bölgede yatırım yapan iş adamları deneyimlerini paylaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Trakya Yatırım Ortamı Tanıtım Günü İstanbul'da Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement