Tskb'nin Yeşil Tahvil İhracına Ifr Ödülü - Son Dakika
Ekonomi

Tskb'nin Yeşil Tahvil İhracına Ifr Ödülü

Tskb\'nin Yeşil Tahvil İhracına Ifr Ödülü

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) yeşil tahvil ihracına, International Finance Review (IFR) dergisi tarafından "Yılın Sürdürülebilir Tahvili Ödülü" verildi.

25.01.2017 11:57

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) yeşil tahvil ihracına, International Finance Review (IFR) dergisi tarafından "Yılın Sürdürülebilir Tahvili Ödülü" verildi.

Banka açıklamasına göre, TSKB'nin gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk "yeşil/sürdürülebilir tahvil' ihracı, IFR dergisi tarafından 'Yılın Sürdürülebilir Tahvili Ödülü'ne layık görüldü.

Londra'da Grosvenor House'ta yapılan ödül töreninde, TSKB adına ödülü alan Genel Müdür Suat İnce, Türkiye'de yeşil tahvil ihracını gerçekleştiren ilk banka olduklarını ve bu ödülle de uluslararası arenada bir kez daha takdir edildiklerini belirterek, "Ülkemizin ilk yeşil tahvil ihracında sürdürülebilir kalkınmaya destek olma hedefiyle yola çıktık. 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli ihracımız, uluslararası piyasalarda planlanan tutarın 13 katından fazla talep alarak, çok başarılı bir performans ortaya koydu. Global Capital'in ardından, IFR tarafından da 'Yılın Sürdürülebilir Tahvili' ödülüne layık görülmek ve bu yenilikçi adımın uluslararası arenada takdir edildiğini bilmek, bizim için bir gurur kaynağı. Bankamızı bu başarıya taşıyan tüm TSKB ekibine en içten teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, TSKB'nin yeşil tahvil ihracıyla daha önce de Global Capital tarafından Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesini kapsayan "Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı" ödülüne layık görüldüğü hatırlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tskb'nin Yeşil Tahvil İhracına Ifr Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement