TÜBİTAK ULAKBİM ile AFAD arasında iş birliği - Son Dakika
Ekonomi

TÜBİTAK ULAKBİM ile AFAD arasında iş birliği

TÜBİTAK ULAKBİM ile AFAD arasında iş birliği

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Pardus İşletim Sistemi'nin geliştiricisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) arasında bakım ve uygulama geliştirme sözleşmesi imzalandı.

10.12.2022 13:31  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Pardus İşletim Sistemi'nin geliştiricisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) arasında bakım ve uygulama geliştirme sözleşmesi imzalandı.

AFAD ile TÜBİTAK ULAKBİM arasındaki bakım ve uygulama geliştirme sözleşmesi, TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mirat Satoğlu ve AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Havan tarafından imzalandı. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, sözleşme kapsamında tespit edilen ihtiyaçlar ve özel geliştirme talepleri karşılanacak. Pardus ekibiyle çeşitli sorunların çözümü ve Kurumsal Pardus Yazılım Merkezi gibi konularda zaman zaman çalışmalar yapan AFAD, sözleşme kapsamında TÜBİTAK ULAKBİM ile iş birliğini daha resmi ve kurumsal seviyeye çıkardı.Adını Anadolu parsından alan Pardus, Debian GNU/ Linux temelli, özgür ve açık kaynak kodlu işletim sistemi. Pardus'un, bireysel kullanımın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ'lerde kolay yaygınlaştırılabilmesi için kurumsal ihtiyaçları karşılayan alt projeleri de dikkat çekiyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TÜBİTAK ULAKBİM ile AFAD arasında iş birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement