Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu

Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini hatırlatarak, "Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz."

07.04.2013 11:49

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini hatırlatarak, "Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Bunu İsrail gibi S&P'nin de özür dilemesi ve kendini kurtarması olarak ifade etmek istiyorum" dedi.

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin dünyada herkese parmak ısırtacak şekilde ekonomisinin geliştiğini belirterek, 5 gündür Amerika'da yaptığı ziyaretlerde Amerika'nın önde gelen iş adamlarıyla görüştüğünü söyledi.

Çağlayan, Türkiye'de muhalefet yapanların Amerika'nın gözünden Türkiye'yi görmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'de yatırım yapmak için çok plan ve programlar var. 1923'ten 2002'ye kadar uluslararası doğrudan yatırım miktarı sade 14,6 milyar dolardı. AK Parti iktidara geldikten sonra Türkiye'ye 2002'den 2012'ye kadar geçtiğimiz 80 yılda gelen sermayenin tam 8,5 katından fazlası geldi. Türkiye son 10 yılda 123,7 milyar dolarlık yatırım çekti" diye konuştu.

Türkiye'nin her geçen yıl kaliteli yatırım çektiğini dile getiren Çağlayan,

"Yatırımcılar adeta ülkemizde bir yatırım yapma sevdasına girdi, zaman zaman Türkiye'nin bu konudaki ilerlemesini baltalayanlara rağmen... S&P geçen günlerde Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Bunu Türkiye'nin hak ettiğini, daha önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu İsrail gibi S&P'nin de özür dilemesi ve kendini kurtarması olarak ifade etmek istiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, ihracat yaptığı ülkelerde yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin ihracatını en çok artıran ikinci ülke olduğunu kaydetti.

Türk özel sektörünün dünyanın 241 gümrük bölgesine ihracat yaptığını anımsatan Çağlayan, "İhracat yapamadığımız iki ülke kaldı. Nauru ve Mikronezya adında iki ülke kaldı ihracat yapamadığımız. Allah'ın izniyle dünyada Türk iş adamının ayağının basmadığı yer bırakmayacağız" dedi.

Çağlayan, TÜMSİAD'ın Türk ekonominin gelişmesine her geçen gün büyük katkılar sunduğunu ifade ederek, "TÜMSİAD'ın tüm yurt dışı toplantılarında birlikte olduk, olmaya davam edeceğiz. Türkiye önemli bir sürece girmiştir ve ekonomide önemli bir noktaya gelmiştir. Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Krizin etkisiyle Avrupa'da 4 milyon insan işsiz kalırken bizde aynı dönemde 5 milyon insan istihdam edildi. Türkiye bu noktada takdire şayan bir iş yapmıştır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement