Türk Tasarımcıdan Bir İlk - Son Dakika
Ekonomi

Türk Tasarımcıdan Bir İlk

Türk Tasarımcıdan Bir İlk

Bir Türk tasarımcı, tasarım dünyasında bir ilki deniyor!

25.01.2012 13:50  Güncelleme: 14:10

Tasarımcı Çağrı Çankaya 11 Temmuz 2011'de cebinde sadece geri dönmesine yetecek bir uçak bileti parası ve bir sırt çantasıyla dünya turuna çıktı. Amacı parasız, sadece tasarım gücünü kullanarak hayatta kalmak ve bir dünya turu yapmaktı. Sırasıyla Mumbai, Pune, Goa, Chiang Mai, Ho Chi Minh ve Seoul şehirlerinde multimedia şirketlerinden uluslararası büyük reklam şirketlerine kadar birbirinden çok farklı yapılarda şirketlerde çalıştı. 6 ay süren bu ilk etap sonunda hem geçirdiği bazı sağlık sorunları hem de ailesini görmek üzere kısa bir süreliğine yolculuğuna ara vererek Türkiye'ye döndü. Mart 2012'de kaldığı yerden rotasına devam edecek olan tasarımcının bu seferki durakları arasında Ukrayna, Çin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor.

Yaşadığı tüm maceraları, yaptıgı işleri ve yolda gözüne ilişen ilginç şeyleri www.designerontheroad.com adresli blogunda hem Türkçe hem de İngilizce olarak dünya ile paylaşan tasarımcı ayrıca http://www.facebook.com/designerontheroad adresinden de takip edilebiliyor.

Yolculuğunun ne zaman ve nerede biteceğini bilmeyen tasarımcı, amacına ulaşırsa bu hikayeyi özel bir kitap haline getirmeyi planlıyor. Bu kitabın gelirlerini ise Unicef ve Greenpeace gibi organizasyonlara bağışlayacak olan Çağrı'ya herhangi bir haber ya da röportaj için aşağıdaki bilgilerden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türk Tasarımcıdan Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement