Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400. Yıl Dönümü - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400. Yıl Dönümü

Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400. Yıl Dönümü

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Hollanda ve Türkiye'nin 400 yıldır süren karşılıklı ilişkilerinin gelecek 400 yılda da devam etmesini istediklerini söyledi.

10.11.2012 21:52

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Hollanda ve Türkiye'nin 400 yıldır süren karşılıklı ilişkilerinin gelecek 400 yılda da devam etmesini istediklerini söyledi.

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında Hollanda Kraliyet Concertgebouw Orkestrası İstanbul'da konser verdi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Hollanda Kraliyeti desteğiyle düzenlenen konseri izlemek için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Hollanda Prensi Willem-Alexander ve eşi Prenses Maxima, tekneyle Haliç Kongre Merkezi'ne geldi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılı dolayısıyla saygı duruşu ve iki ülkenin marşlarının okunmasının ardından Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans konuşma yaptı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünün Türk Milleti için çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Timmermans, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden şehitler için başsağlığı dileğinde bulundu.

Timmermans, Türkiye ve Hollanda'nın ortak güvenliği sağlamak için yıllardır müttefik olarak çalıştığını anımsatarak, "Dünya üzerindeki en muhteşem şehirlerden biri olan İstanbul'da bulunuyor olmak büyük haz verici. Ülkelerimizin 400 yıldır süren karşılıklı ilişkilerinin gelecek 400 yılda da devam etmesini istiyoruz. Bu etkinliği düzenleyen İKSV'ye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şef Lorin Maazel yönetimindeki Hollanda Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konser verdi.

Konsere, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile çok sayıda Hollandalı ve Türk sanatsever katıldı.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Hollanda İlişkilerinin 400. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement