Haaretz: Türkler Geri Döndü, Tel Aviv'in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Haaretz: Türkler Geri Döndü, Tel Aviv'in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar

İsrail gazetesi Haaretz, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğini, Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıklarını yazdı.

30.04.2016 09:31  Güncelleme: 10:23

İsrail'in önemli yayın kuruluşlarından Haaretz'de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail'de önemli işler yaptıkları vurgulandı.

İşte Haaretz'de yer alan 'Türkler geri döndü, Tel Aviv'in kulelerin yarısını yapıyorlar' başlıklı makale:

Tel Aviv'in Yigal Allon Caddesi'ne büyük bir binanın 35. katından bakan iki adam şehrin haritasını çıkarıyor. Bu Ayalon otobanının yakınlarında son zamanlarında ortaya çıkan bir sektör gibi olmaya başladı.

Azrieli Sarona bölgesini gösteren bir adam "Biz buraya yapıyoruz, ve de buraya" diyor.

40 KAT OLACAK

Konuşan kişi Yılmazlar'ın sahibi Ahmet Arık. Şirketin İsrail'deki temsilcisi Nisim Gayus'la konuşuyor. Şu an yaptıkları binanın 35. katındalar. İki hafta içinde bu bina 40 kata ulaşacak.

Yılmazlar Tel Aviv'deki büyük katlı projelerin neredeyse yarısını yapıyorlar. Şirketin İsrail'de bin 200 işçisi var. İşçilerin hepsi Türk.

Şirket İsrail'de aldığı işleri taşeronlara veriyor. Bunlar arasında Electra, Danya Cebus ve Ashtrom gibi firmalar var. Ahmet Arık İsrail'de iş yapmakla ilgili şu düşünceleri paylaşıyor, " Yabancı bir şirket olarak İsrail'de iş yapmanın zorlukları var. Bunlardan en önemlisi vergi. İşçi başına daha her ay 1000 dolar ödüyoruz. Bürokrasi de çok karmaşık."

TÜRKLER 1996'DAN BU YANA İSRAİL'DE

Gayus ise Arık'a destek olarak şöyle söylüyor: Hükümetin yabancı işçiler üzerinden aldığı vergiyi düşürmesi lazım. Bu otomatik olarak apartman fiyatlarına da yansıyacak. Türklerin İsrail'de büyük inşaatlar yapmalarının tarihi 1996 yılına kadar dayanıyor.

2003 yılında İsrail'in Türk inşaat firmalarına verdiği geniş izinlerle ilişkiler pekişti. İsrail o dönemlerde Türk tanklarının modernizasyonlarını yapıyordu.

Haaretz: Türkler Geri Döndü, Tel Aviv\'in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Haaretz: Türkler Geri Döndü, Tel Aviv'in Kulelerin Yarısını Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Turkuaz: Pkk pyd isid i besleyen israil abd tusya cin bu islerin sonu geldi.Ya afam gibi somurdgunz yerlerden cikacaksnz ya da bu dunya boyle gitmeyecek zamani geldi kimse gucune guvenmesin firavundan ornek gozunuzn onunde ama sanrm sonunuz ayni olacak Türk milletinin saygisini amcak filistin topraklarinda esitce yasayarak her birinin elini operek evlerini yaparK kazannrsnz. 3 8 Yanıtla
  • Zaza. 13: Allah cc içimizide dışımizide biliyor. Demeki sen sıddıkane yani gerçek. Bir. Müsülman deyildin hep. Milleti kandırmiştin 7 2 Yanıtla
  • Lice: Birde utanmadan kürtlere israil uşağı ermeni diye hakaret ederler dingil herifler 8 0 Yanıtla
  • Ghost Recon: İsrail tek taraflı olarak ilişkileri yumuşatmak için türk şirketlerini kabul etmiş..nevar bunda? van minutle ne alakası var hıyarlar 1 3 Yanıtla
  • Tek yol islam: Israil amerika uşağı zaten herşey belli milleti de din ile kandırıyorlar.aslında millet salak ?? 2 2 Yanıtla
  • Mavi: Mavi Marmara gemisi çabuk unutulmuş anlaşılan 1 2 Yanıtla
  • ANTİ AKP : MİLLETİ ÇEŞİTLİ MASALLARLA UYUTARAK ŞÖYLE VURDUM BÖYLE VURDUM DİYORSUNUZ NE YAZIKTIR Kİ MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINDAN ŞEHİT CENAZELERİ ART ARDA GELMEKTEDİR TERÖRİST CENAZELERİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ OYSA Kİ ORTADA SADECE VE SADECE BİZİM KENDİ ASKERİMİZ POLİSİMİZ VE SİVİL HALKIMIZIN CENAZELERİNDEN BAŞKA CENAZE ORTALIK YERDE GÖRÜNMEMEKTEDİR... 1 0 Yanıtla

Advertisement