Türsab Başkanı Ulusoy: Anadolu'ya Yayılmanın Zamanı Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Türsab Başkanı Ulusoy: Anadolu'ya Yayılmanın Zamanı Geldi

Türsab Başkanı Ulusoy: Anadolu\'ya Yayılmanın Zamanı Geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmciler olarak Anadolu'ya yayılmalarının, Anadolu insanına iş ve AŞ vermenin zamanının geldiğini söyledi.

23.07.2011 19:50

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmciler olarak Anadolu'ya yayılmalarının, Anadolu insanına iş ve AŞ vermenin zamanının geldiğini söyledi.

Başaran Ulusoy başkanlığındaki 25 kişilik heyet, Manisa'nın Kula İlçesi'nde, yörenin turizm değerlerine ilişkin incelemelerde bulundu. Ak Partili Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı makamında ziyaret eden Ulusoy, daha sonra Kula Kaymakam Vekili Selendi Kaymakamı Hasan Günaydın başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Uşak Halıları'nı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Esma Kıvrak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla toplantı yaptı.

TÜRSAB heyeti toplantının ardından Kula Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Manisa İl Müdürlüğü ve Uşak Halılarını Koruma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenenen 3'üncü Etap Halıcılık Kursu'nun açılış törenine katıldı. Kurs açılışının ardından atölyeleri gezen Ulusoy, tezgahların başına geçerek, bir süre kursiyerlerle halı dokudu. Kula Belediye Başkanı Aşkın, günün anısına TÜRSAB Başaran Ulusoy'a geleneksel Kula Halısı hediye etti.

Kula Bağları ve Anemon Butik Oteli işletmesini de ziyaret eden Başaran Ulusoy, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura'dan işletme hakkında bilgi aldı. Ulusoy, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zenginliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini, Kula ziyaretinde bu konuda kendilerinin de eksiklikleri olduğunu gördüklerini ifade etti. Ulusoy, şunları söyledi:

"Kula'da evvela halısı, kumaşı dedik, yolda leblebisini, bademini, cevizini öğrendik. Şimdi de İsmail Akçura'nın üzüm ve oteli var diye biliyorum. Kula'da ben bağ olduğunu bilmiyordum. Evvela biz Türkiye'yi bilmiyoruz. Ben ayıbımı temizlemeye geldim. Türkiye 81 vilayeti 3 bine yakın beldesi olan 40 bin tane köyü olan bir ülke, kolay değil. Kula, nadir bir yer, marka bir yer. Markanın üzerindeki tozu nasıl alırız, nasıl katkı sağlarız, bunu görmeye geldim. Buraya emek verenlere, köyümüze, iş verenlere Kula'nın tanıtımını yapanlara şükranlarımı sunuyorum. Gelmekle çok iyi etmişim. "

Türkiye'rnin güçlü bir ülke olduğunu, turizmde 30 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediğini, ancak turizmde daha fazla büyüme için Anadolu'nun değerlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini dile getiren Ulusoy, "İstanbul'da otellerimiz dolu, artık Anadolu'ya yayılmanın, Anadolu insanına iş ve AŞ vermenin, gelenekleri yaşatmanın, el sanatlarını yaşatmanın ve en önemli 'no kimya' dediğimiz tarım ürünlerimizle sahaya çıkma zamanı geldi. Emir alan değil, karar veren bir Türkiye var. Burada İsmail Akçura, Anadolu'ya kan vermeye çalıştı. Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum. Bana göre Anadolu şovalyesi mi Anadolu kahramanı mı ikisi de yakışıyor. Ama yurt dışında kendisini Anadolu Şovalyesi olarak tanıtacağım" dedi.

Başaran Ulusoy, Kula gezisi kapsamında işadamı İsmal Akçura'ya ait helikopterle Kula'nın tarihi yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini havadan inceledi. - Manisa/ Kula

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türsab Başkanı Ulusoy: Anadolu'ya Yayılmanın Zamanı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement