United Towers Öğrenciye Üniversite Seçiminde Nasıl Yardımcı Oluyor? - Son Dakika
Ekonomi

United Towers Öğrenciye Üniversite Seçiminde Nasıl Yardımcı Oluyor?

United Towers Uluslararası eğitim Programı Uzmanı Caner Okutan, United Towers'ın üniversite seçimi konusunda öğrencilere sunduğu yardım ve kolaylıkları Wise TV'ye anlattı.

08.01.2016 19:39

United Towers Uluslararası eğitim Programı Uzmanı Caner Okutan, United Towers'ın üniversite seçimi konusunda öğrencilere sunduğu yardım ve kolaylıkları Wise TV'ye anlattı.

Üniversite seçmek için öğrencinin notları ve bütçesi gibi kriterlerin önemli olduğunu belirten Okutan: "Amerika şu an elli eyaletten oluşan çok geniş bir bölge. Öğrencinin notları ve bütçesinin yanında eğer Amerika düşünüyorsa eyalet de seçmesi gerekiyor. Öğrenci genelde eğitiminde New York, Florida, Los Angeles gibi bölgeleri tercih eder. Fakat bütçelere baktığımızda bu ülkelerde veya eyaletlerde yıllık eğitim yaklaşık 25 bin dolardan başlar. Öğrenci bu sebeple burs imkanlarına yönelebilir. Okulların burs imkanları genelde kısıtlıdır. Fakat öğrencilerin başarıları kendi okulları bünyesinde yaparsa spor, akademik ya da sanat olabilir. Tabi ki burs imkanları yakalarlar. Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya bunun yanı sıra Almanya, Polonya, Macaristan, Rusya, Çin gibi bir çok ülkeyle çalıştığımız için bizim baktığımız öğrenci önce hangi ülkeyi istediği sonrasında eyalet ya da şehir seçimi ve bunula birlikte üniversitenin sıralaması, eğitim düzeyi ve öğrencinin düşündüğü bölüm olarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

United Towers Öğrenciye Üniversite Seçiminde Nasıl Yardımcı Oluyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi United Towers Öğrenciye Üniversite Seçiminde Nasıl Yardımcı Oluyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement