Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Dönem - Son Dakika
Ekonomi

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Dönem

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Dönem

Kocaeli'de üniversite akademisyenleri ve çok sayıda sanayicinin de katılımıyla Dilovası'nda toplantı yapıldı.

10.04.2013 15:12  Güncelleme: 15:47

Kocaeli'de üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve yeni projeler ortaya koymak amacıyla sanayi kuruluşları ve OSB'lerde üniversitenin akademisyenleri ile sanayiciler görüşürken eksiklik, ihtiyaçlar ve işbirliği yapılabilecek konularındaki sorunları birlikte çözüyor.

Vali Ercan Topaca ve Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Demirci, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Başkan Vekili İrfan Küçükay, Genel Müdür Direnç Özdemir, üniversite akademisyenleri ve çok sayıda sanayicinin de katılımıyla Dilovası'nda toplantı yapıldı.

Dilovası İlçesi'nde kurulan ve halen 30 fabrikanın faaliyete geçtiği, 2014 yılına kadar, aralarında Ünal Aysal'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yaptırdığı doğalgaz çevrim santrali de bulunan 90 dev fabrikanın faaliyete geçeceği Dilovası İMES OSB'deki toplantıda İrfan Küçükay ile Süheyl Erboz 'Fabrika yapan fabrikalar' olarak adlandırılan ve daha çok sanayi tesislerinde kullanılan makina ve teçhizatların imalatını yapıp yüzde 80'ini ihraç eden kuruluşların yer aldığı kuruluşlar hakkında bilgi verdi. İMES OSB'nin Müteşebbis Heyet Başkanlığını da yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, üniversite-sanayi işbirliğinin ülke ekonomisine katkısının önemini anlattı.

Vali Topaca, sanayicilerin yapmak istediği yatırımlarla ilgili her türlü altyapı, kolaylığın sağlandığını, Valilik, Belediye gibi direkt muhatap olunan kişi ve kurumların da bu yönde ciddi bir iradesi bulunduğunu söyledi. Vali Ercan Topaca, şöyle konuştu:

"Ben de her ortamda söylüyorum; Bir telefonun ucundayız. Bir tuşa basmak kadar yakındayız. Bu işlere çok sıcak bakan tabii Sanayi Bakanımızın bu bölgeden olması bizim önümüzü açıyor. Yine aynı şekilde üniversitemizde rektörümüz, üniversite- sanayi işbirliği konusunda bu alana çok yabancı olmayan ve arkadaşlarını bu yönde yönlendirebilecek istekli bir üniversitede bunların hepsi bir araya gelince burada sürdürülebilir bir üretim, refah düzeyi, gelir düzeyi yaratma konusunda her türlü şart var" dedi. Vali Topaca, üniversite-sanayi işbirliği sayesinde ülke ekonomisine yapılacak katkıdan da örnekler verdi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise, üniversitelerin son 10 yılda eğitim veren aynı zamanda bilgi ve çalışmaları üretime döndüren kurumlar olma misyonunu da üstlenmeleri gereğini vurguladı. Prof.Dr. Komsuoğlu, şöyle dedi:

"Üniversiteler ülkelerinin ekonomisi ve katma değerine katkı sağlayan kurumlar haline döndü. Bu sebeple de üniversite-sanayi işbirliklerinin önemi kat be kat arttı."

AKADEMİSYENLER İLE SANAYİCİ AYNI MASADA

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Sınmazçelik, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aykan Karademir ve KOUSEM Müdürü Doç.Dr. Faruk Aras eğitim, proje, Ar-Ge, laboratuvar olanakları ve teknoloji transferi konularında üniversite olanaklarını anlatan sunumlarının ardından akademisyenlerle sanayiciler karşılıklı oturarak sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüşmelerde bulundu. Bu toplantıların diğer OSB'ler ile sanayi kuruluşlarında da süreceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement