İkinci el araç fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Araba pazarı değil, uçak pazarı sanki - Son Dakika
Ekonomi

İkinci el araç fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Araba pazarı değil, uçak pazarı sanki

İkinci el araç pazarında vatandaşlar araç fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösterdi. Araç fiyatlarının neredeyse yüzde 60 üzerinde arttığını belirten vatandaşlar, "Araba pazarı değil sanki uçak pazarı" diye yorum yaptı.

17.09.2020 00:58  Güncelleme: 11:12

Afyonkarahisar'da yer alan ikinci el araç pazarında vatandaşlar araç fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösterdi. Araç fiyatlarının neredeyse yüzde 60 üzerinde arttığına tepki gösteren vatandaşlar milyonlarca liraya mal edilen otobanlarda, 30-40 yaşındaki hurda arabalara binildiğini söyledi.

Kentte kurulan ikinci el otomobil pazarındaki araç fiyatlarını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, duruma tepki gösterdiler. Neredeyse 20 bin TL'nin altında araç olmadığı gözlenen pazarda 86 model bir araca ise 19 bin TL istenmesi vatandaşların tepkilerinin haklı olduğunu gözler önüne serdi.

''TRAFİĞE ÇIKMAMASI GEREKEN ARAÇLAR YOLLARDA''

Pazara gelen Mehmet Arık isimli vatandaş, pazar fiyatlarının çok yüksek olduğun ve ikinci el bir araç almak isteyenlerin en az 35-40 bini gözden çıkarmaları gerektiğini savundu. Arık, "90 model bir araba 20 bin TL'den başlıyor. Asgari tutardan bir araç için 35 bin TL ödemesi gerekiyor vatandaşın. Yani trafiğe çıkmaması gereken araçların yollarda olmasının nedeni fiyatların yüksek olması. Bunun sebebi de '0' otomobil gelmiyor, gelse de fiyatından dolayı vatandaş alamıyor. Milyonlarca liraya yapılan otobanlarda, yollarda vatandaş 30-40 yaşındaki hurda arabalara biniyor. Bu can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor, doğaya da zarar veriyor. Ama vatandaşa reva görülen bu ne yazık ki. Diğer şehirlere göre ise Afyonkarahisar'da fiyatlar yüksek" dedi.

''ARABA PAZARI DEĞİL, UÇAK PAZARI SANKİ''

Arda Öztürk isimli bir başka vatandaş ise kendi arabasının 70 bin TL'lik satış fiyatını yazınca elinin titrediğini dile getirerek, esprili bir dille olaya yaklaşarak şunları söyledi:

"Piyasa uçuk, araba pazarı değil uçak pazarı sanki. Ben arabama 70 bin lira istedim ve kendim 68 bin liraya aldım. Alım satım yok şuanda. Çok kötü durum. Millet soruyor, alım satım sıfır. Bekliyoruz öyle. Fiyatlar her hata yükseliyor."

İkinci el araç fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Araba pazarı değil, uçak pazarı sanki
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İkinci el araç fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Araba pazarı değil, uçak pazarı sanki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Ufuk YILDIZ: Aracım 2017 modeldi 2 ay önce sattım ki yaptığım masraftan daha ucuza ama gel gör ki 2 aydır araba bakıyorum takip ettiğim adam 2 defa yükseltti satamadı da... 5 bin indirse alabileceğim ama yok durum belli yazık ya... 30 binlik araca 70 bin istiyorlar ayıp günah aldığında sıfıra 50 bin vermissin 15 yıl geçmiş 15 bin üstüne koymuş ne bu ya altın mı bu yazıklar olsun özellikle galaricilere.... 6 0 Yanıtla
  • hakan: bütün suç CeHaPe de... 6 0 Yanıtla
  • Dolar: Araba almaktan vaz geçtim tüm yatırımı dolar yapacağım.Nasıl olsa bu ülkede kriz bitmez. 5 1 Yanıtla
  • ismail : kardeşlerim ben 3ay araba almıcam sizde benimgibi sabrederseniz baknasıl eskiye döner fiatlar sabırlı olun bekleyin almayın yarın zarar edersiniz selamlar 2 2 Yanıtla
    .......: Çok beklersin arkadaş çokkkkk. 0 0
  • DEMİR: TABİKİ DEVLET BİR GECEDE ÖTV 100./85 ÇIKARIRSA OLACAĞI BUDUR TABİKİ İKİNCİ EL ARABALARDA YÜKSELİR.SUÇ VATANDAŞTA DEĞİL YAZIKLAR OLSUN ÜLKE BATIYOR KOŞUNNNNNNNNNNNNNNN. 4 0 Yanıtla
  • veli : TALEP VAR PARA VAR TABİKİ ZAM GELECEK 1 0 Yanıtla
  • ...: Dıj Güçler, mufalefet... Allah bildiği gibi yapsın sizi, hepsi sizin suçunuz!!! 1 0 Yanıtla
  • ..: Ne güzel işte dolara binersin artık. 1 0 Yanıtla
  • satovic: uçuk rakamlarla kredi ile araç alan vatandaşların zarar etmemeleri için araç fiyatlarını faiş fiyatta arttırdılar layırlı olsun 100 tl oldu 10 tl. altı sıfırlı bir milyon lira daha kıymetliydi. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement