VİOP'ta Endeks Kontratı Güne Yüzde 1 Yükselişle Başladı - Son Dakika
Ekonomi

VİOP'ta Endeks Kontratı Güne Yüzde 1 Yükselişle Başladı

VİOP\'ta Endeks Kontratı Güne Yüzde 1 Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında Şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 1 yükselişle başladı.

19.02.2015 09:30  Güncelleme: 09:49

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) Şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 1 yükselişle başladı.

Açılışta en düşük 106.125 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 1.100 puan üzerinde 106.825 puan seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün en düşük 103.900 puanı gördükten sonra yükselişe geçerek günü yüzde 1,03 artışla 105.725 puandan tamamlamıştı.

Analistler, dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının faiz artırım sürecine ilişkin beklentileri pozitif etkilediğini belirtiyor. Tutanakların ardından düşen dolar ve faizlerden destek bulan piyasalarda yükseliş eğiliminin devam edebileceğini ifade eden analistler, endeks kontratında 105.800 puanın destek, 107.000 ve 108.700 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi VİOP'ta Endeks Kontratı Güne Yüzde 1 Yükselişle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement