Yangın Hasarını Sigorta Ödeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Yangın Hasarını Sigorta Ödeyecek

Yangın Hasarını Sigorta Ödeyecek

Pankobirlik Genel Başkanı, Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerindeki yangında yaklaşık 40 milyon dolar zararın sigorta şirketi tarafından karşılanacağını söyledi.

23.08.2012 14:48  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerindeki yangında yaklaşık 40 milyon dolar zararın sigorta şirketi tarafından karşılanacağını söyledi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Anadolu Birlik Holding CEO'su Hamdi Bağcı ve Panagro A.Ş. Genel Müdürü Murat Gül ile birlikte düzenlediği basın toplantısında dün et ve süt tesisleri inşaat alanında çıkan yangın hakkında bilgi verdi.

Üreticinin daha çok kazanması, tüketicinin çok daha sağlıklı gelişilebilir fiyatlarla ürün tüketmesi adına kurulan tesislerde çıkan yangının üzüntü verici olduğunu belirten Konuk, "Tesislerde günlük işleyeceğimiz et ve sütle hayvansal üretimin adeta tekrar şekilleneceği bir altyapıyı kuruyorduk. Orada günlük 4 bin 200 baş hayvan işlenecekti. Ayrıca 2 bin ton da süt işlenecekti. 3 bine yakın insanımız çalışacaktı. Üretici biran önce buranın devreye girmesini bekliyordu. Biz buranın temelini atarken etliye sütlüye karışacağız dedik ve karıştık. Bu kararımızda en ufak bir değişiklik yoktur. Biz üreticimize de, tüketiciye de sahip çıkacağız" dedi.

MADDİ HASAR 40 MİLYON DOLAR

Tesislerin sigortalı olduğunun altını çizen Recep Konuk, maddi bir kayıp yaşamayacaklarını ve hasarın sigorta şirketi tarafından giderileceğini ifade etti. Konuk, "Bu kurum sigortalıdır. Dolayısıyla bizim ekonomik bir kaybımız söz konusu olmayacaktır. Ama zamanı kaybetmiş olduk. Orada dünyanın en iyi makineleri alınmıştı, dünyanın 4 bir yanından temin ettik bu makineleri. 1 yıla yakın yapım süreleri olan makineler var. Bizim kaybımız zaman kaybı. Yoksa onun dışında başka bir kaybımız yok. Üreticinin bu bir yıllık süre içindeki kaybıdır. 3 bine yakın çalışacak insanın kaybıdır. Ortalama 40 milyon dolara yakın bir hasar var. Orası 165 milyon dolara mal olan bir tesisti. Tesisimiz et ve sütün işlendiği 2 entegre bölümden oluşuyordu. Et bölümünde maalesef beklemediğimiz büyük yangını yaşadık. Et bölümünün yaklaşık 4'te 3'ünü kaybettik" diye konuştu.

"DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIZ"

Konuk, ilk yangının sabah saatlerinde çıktığını ve büyümeden söndürüldüğünü ardından 4 saat sonra ikinci yangının çıktığını dile getirerek, 1 dakikada bütün alanda etkili olan alevlerin büyük zarara yol açtığını kaydetti.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ve her ihtimalin göz önünde bulundurulduğunu anlatan Konuk, "Bu kurum dimdik ayaktadır. Önümüzdeki Eylül yada Ekim ayında Sayın Başbakanımızın katılacağı bir törenle başka tesislerimizle birlikte açacağımız et tesisimizin açılışını ilkbaharla birlikte gerçekleştireceğiz. Eskisinden çok daha güzelini ve çok daha güçlüsünü yapacağız. Tesislerin yeniden yapımı için çalışmalarımıza hemen başladık" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yangın Hasarını Sigorta Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement