Yeni Hedefimiz Kişisel Bilgisayarda Ana Oyunculuk - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Hedefimiz Kişisel Bilgisayarda Ana Oyunculuk

Yeni Hedefimiz Kişisel Bilgisayarda Ana Oyunculuk

Bilgisayarda da Bir Yıldan Beri Ana Oyuncu Olma Hedefi Koyduklarını Kaydeden Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, "Sıralamalarda da Masaüstü ve Laptopta İlk Dört Arasında Yer Almaya Başladık. Bu Yıl 2 Milyon 800-3 Milyon Adet Olabilecek Sektörde, İlk Üç Arasında Yer Alırız" Dedi.

23.08.2007 01:40

Bilgisayarda da bir yıldan beri ana oyuncu olma hedefi koyduklarını kaydeden Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, "Sıralamalarda da masaüstü ve laptopta ilk dört arasında yer almaya başladık. Bu yıl 2 milyon 800-3 milyon adet olabilecek sektörde, ilk üç arasında yer alırız" dedi.

GRAND Prix tasarımını uyarladığı Intel 4 çekirdekli işlemci teknolojisine sahip masaüstü ve yeni Intel Centrino işlemci teknolojisi platformuna sahip dizüstü bilgisayarını Formula 1’de yarışan Polonyalı pilot Robert Kubica’nın katılımıyla tanıtan Arçelik, beyaz eşyadaki başarısını bilgisayar alanında da göstermeyi hedefliyor.

ANA OYUNCU OLACAĞIZ: Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, beyaz eşyada Arçelik ve Beko olarak yüzde 55’lik pazar payları bulunduğunu hatırlatarak, "Bilgisayarda da bir yıldan beri ana oyuncu olma hedefi koyduk. Sıralamalarda da masaüstü ve laptop’da ilk dört arasında yer almaya başladık. Bu yıl 2 milyon 800-3 milyon adet olabilecek sektörde, ilk üç arasında yer alırız" dedi.

MARKA BİLİNİRLİĞİNİN ETKİSİ: Türkiye genelindeki bayi ağlarının bilgisayarda kendilerine avantaj sağladığını aktaran Subaşı, Beko ve Arçelik’in bilgisayarda da rekabet ettiğini, Keysmart’ın ise fiyat rekabetinde gerilla markaları olduğunu kaydetti. Subaşı, dizüstü ve masaüstünün her ikisinde de agresif olduklarını dile getirerek, "Türk halkı bilgisayarla yeni buluşuyor. Hakkari’den, Edirne’ye kadar bütün illerde tüketici ürün alacağı zaman ilk önce bizim bayimize gidiyor, bu önemli bir avantaj. Önce tüketiciler masaüstüyle buluşuyor ondan sonra laptop’a geçiyor. Arçelik ve Beko markasının bilinirliğinin bilgisayar satışlarında da önemli etkisi oluyor" diye konuştu.

AZERBAYCAN VE RUSYA’YA İHRACAT: Şirzat Subaşı, bilgisayarda şu anda sadece Azerbaycan’a ihracat yaptıklarını ancak iki ay önce Rusya’da bir dağıtım kanalına 2 bin civarında laptop sattıklarını açıklayarak, bu dağıtım kanalının ileride 10 binlerce satış yapılabileceğini, Beko’nun bu tür ürünlerde bölgede rekabetçi olduğunun altını çizdi. Tanıtımını yaptıkları Grand Prix tasarımlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar hakkında da bilgi veren Şirzat Subaşı, güncel olan konuları bilgisaylarda kullandıklarını, bu ürünlerin dağıtımının geçen haftadan itibaren başladığını kaydetti.

Grand Prix ile oyun keyfi

ARÇELİK Grand Prix Serisi, Intel 4 çekirdekli işlemci teknolojisiyle hızlı bilgisayarlar arasına girdi. Göz alıcı tasarıma sahip olan seride, her oyunu en hızlı şekilde çalıştırabilecek özellikler ve ses performansı var. 512 MB’lık bağımsız grafik kartı bulunan Arçelik dizüstü bilgisayarlar ise, çift çekirdekli Intel Core 2 Duo işlemcileriyle dizüstünde oyun keyfini yaşamak isteyenlerin beğenisine sunuluyor. 2 megapiksel dahili kamerası bulunan bilgisayarlar, parmak izi okuyucu özelliğiyle de kullanıcılar için üst düzey güvenlik sağlıyor.

Anne baba bilinçlenmeli

GRAND Prix tasarımlı masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar hakkında da bilgi veren Şirzat Subaşı, güncel olan konuları bilgisaylarda kullandıklarını, bu ürünlerin dağıtımının geçen haftadan itibaren başladığını kaydetti. Türkiye’de bilgisayarların anne babalar tarafından oyun aracı olarak da göründüğüne değinen Subaşı, bilgisayarları bu kimlikten uzaklaştırmak gerektiğini, bu bilincin önce anne babaya verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yeni Hedefimiz Kişisel Bilgisayarda Ana Oyunculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement