Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Başkanı Hans-Werner Sinn, Avro Bölgesi ile Yunanistan arasındaki anlaşmanın Yunanistan'ın sorunlarını çözmeyeceğini ve ülkenin avrodan ayrılmasının daha faydalı olacağını ifade etti.
Sinn, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmayı eleştirdi.
Kararın Yunanistan ve Avrupa için faydalı olmayacağını öne süren Sinn, "Birçok kişi bu planın Yunanistan için iyi olduğuna inanıyor ama öyle değil. Bu karar Avrupa'nın geri kalanı için büyük miktarda bir paraya mal olsa da tüm bu nakit para Yunan vatandaşların memnun olması için yeterli olmayacak. Yunanistan çok pahalı ve bu nedenle artık rekabetçi değil" ifadelerini kullandı.
Yunanistan'ın problemlerini daha fazla para göndererek çözmenin hiçbir anlamı olmadığını dile getiren Sinn, bunun ekonomide rekabetçi yapının oluşmasını engellediğini ve uzun vadeli istihdama katkı sağlamayacağına dikkati çekti.
Sinn, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden ayrılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Yunanistan için daha ucuz olmanın ve böylece herhangi bir önemli toplumsal yansımalar olmaksızın daha rekabetçi olmanın tek yolu açık bir para devalüasyonudur. Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması durumunda bunun gerçekleşmesinin imkansız olacağından dolayı ülkenin para birliğinden ayrılması tek seçenektir. Yunan halkı gururlu ve zekidir. Yunanistan Avrupa kültürünün beşiğidir. Ülkenin finansal açıdan neden diğer ülkelere bağımlı olmayı istediğini anlamıyorum."
"Yunan trajedisi 3 yıl daha devam edebilir"
Yalnızca Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin Yunanistan'ın geçici olarak para birliğinden çıkarılması yönündeki teklifinin ülke ekonomisine yeni bir ivme kazandırma potansiyeli olduğunu belirten Sinn, bunun kabul edilmemesinin Yunan trajedisinin 3 yıl daha daha devam edeceği anlamına geldiğini ifade etti.
Son Dakika › Ekonomi › Yunanistan İçin Yeni Kurtarma Paketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?