TOKİ'nin Mezitli'deki kamulaştırma uygulaması tartışmalara neden oldu - Son Dakika
Emlak

TOKİ'nin Mezitli'deki kamulaştırma uygulaması tartışmalara neden oldu

TOKİ\'nin Mezitli\'deki kamulaştırma uygulaması tartışmalara neden oldu

Mezitli'nin Bozön Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan kamulaştırma uygulaması sırasında tarım alanı olarak işaretli arazide sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Mahalle sakinleri ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yasal işlemler yerine getirilmeden inşaat ruhsatı verilmeyeceğini vurgulayarak, TMMOB'a bağlı odaları ve STK'ları yasal haklarını kullanmaya çağırdı.

19.06.2023 16:41

TOKİ'nin Mezitli'nin Bozön Mahallesi'nde başlattığı kamulaştırma uygulamasına yönelik tartışmalar sürerken, bölgede sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Tarım alanı olarak işaretli olan ve içerisinde çok sayıda vatandaşın özel mülkiyeti de bulunan arazide TOKİ tarafından yapılmaya başlanan sondaj çalışması, mahalle sakinlerinin de tepkisini çekti.

Mezitli Bozön'de İmar Planı'nda halen 'Tarım Alanı' olarak görünen, özel şahısların mülkiyetindeki taşınmazlarının da bulunduğu alan için ihale yasası, imar yasası, kamulaştırma yasası yok sayılarak başlatılan kamulaştırma sürecinin ardından alanda şimdi de sondaj çalışmaları başladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuyla ilgili, toplu konuta karşı olmadıklarını, doğru yer seçimi yapılarak gereksinme varsa dar gelirliler için uygun fiyatla toplu konut yapımını desteklediklerini ancak yasalar hiçe sayılarak tasarrufta bulunulmasının yanlış olduğunu dile getirmişti.

İmar planı sorununu ve mülkiyet sorunu çözümlenmeden Bozön Mahallesi'nde sondaj çalışmalarına başlanmasına tepki gösteren Başkan Tarhan, yasal işlemler yerine getirilmeden  inşaat ruhsatı verilmeyeceğini vurgulayarak, TMMOB'a bağlı odaları ve STK'ları yasal haklarını kullanmaya çağırdı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Emlak TOKİ'nin Mezitli'deki kamulaştırma uygulaması tartışmalara neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement