Akenerji'nin cirosu yüzde 40 arttı - Son Dakika
Finans

Akenerji'nin cirosu yüzde 40 arttı

Akenerji\'nin cirosu yüzde 40 arttı

Akenerji, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin cirosu ilk 9 ayda yüzde 40 artışla 13,67 milyar TL'ye ulaşırken FAVÖK de 1,646 milyar TL'ye yükseldi. Akenerji, doğal gaz, hidroelektrik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimiyle büyüme stratejisini sürdürerek nakit yaratımına yönelik dikkat çekici performans sergiledi. Şirketin toplam satış hasılatı yüzde 40 artarak 13,67 milyar TL'ye ulaştı. Akenerji'nin FAVÖK'ü ise yüzde 16 artış göstererek 1,646 milyar TL'ye yükseldi.

07.11.2023 10:22  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Akenerji, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin cirosu, ilk 9 ayda yüzde 40 artışla 13.67 milyar TL'ye ulaşırken, FAVÖK de 1.646 milyar TL'ye yükseldi.

Karbon salımı düşük kaynaklardan biri olan doğalgazın yanı sıra hidroelektrik, rüzgar, güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten toplam 9 santralle, bin 224 MW'lık kurulu güce sahip olan Akenerji, 3'üncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kaynak ve coğrafi lokasyon çeşitliliğinin yanı sıra verimlilik ve inovasyon odaklı büyüme stratejisiyle şirket, nakit üretimine yönelik dikkat çekici performansıyla bilançosunu daha da güçlendirdi. Şirketin toplam satış hasılatı yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 artarak 13.67 milyar TL'ye ulaştı.

Akkök Holding şirketlerinden Akenerji'nin nakit akışını geliştiren en önemli etken, toplam elektrik üretimindeki büyük artış oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artış gösteren elektik üretimi, Türkiye'nin toplam ihtiyacının yaklaşık yüzde 2 buçuğunu tek başına karşılayabilecek üretim kapasitesine sahip şirketin sektördeki konumunu teyit etti.

"Başarılı finansal sonuçlarımız verimlilik ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızın teyidi niteliğinde"

Yılın ilk 9 ayında FAVÖK, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış göstererek, 1.646 milyar TL'ye ulaştı. FAVÖK'teki yükselişin operasyonel verimliliğin ve finansal sürdürülebilirliğin en önemli göstergesi olduğunu belirten Akenerji CFO'su Özge Özen Aksoy, "Şirketimizin 3'üncü çeyrek sonuçları, finansal yapımızı güçlendirerek faaliyetlerimizi verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütme konusundaki kararlılığımızın ve inovasyon taahhüdümüzün teyidi niteliğinde. Başarılı finansal sonuçlarımız, Akenerji'nin sektörünün önde gelen oyuncuları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor" dedi.

"Yurtdışında da büyümeye devam ediyoruz"

Şirket, gelecek dönemde nakit akışını ve gelirlerini artırmayı sürdürecek çalışmalara yurtdışında da devam ediyor. Hollanda'da 150 bin euro sermaye ile Aken Europe B.V.'yi kurarak Avrupa ve çevre ülkelerde elektrik ticaretine yönelik operasyonlarını büyütecek önemli bir adım attıklarını hatırlatan Aksoy, Akenerji'nin, böylece dünyanın en büyük elektrik piyasasında daha güçlü bir şekilde boy gösterebileceğini vurguladı. Son olarak Akenerji'nin "Yap-İşlet-Devret" modeliyle gerçekleşen Akasya Akbatı AVM Esco Modeli projesinin de hız kesmeden devam ettiğini belirten Aksoy, "Akasya ve Akbatı AVM'lerin güneş enerjisinden elektrik üretmesini sağlayacak bu projeler, şirketin sürdürülebilir ve çevre dostu kaynaklara yatırım stratejisini destekliyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans Akenerji'nin cirosu yüzde 40 arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement