Avrupa Hisselerinde Durum Ne? - Son Dakika
Finans

Avrupa Hisselerinde Durum Ne?

Avrupa Hisselerinde Durum Ne?

İspanyol bankalarının stres testi sonuçlarından destek buldu

01.10.2012 13:15

Avrupa hisse senetleri, stres testi sonuçlarının İspanyol bankacılık sisteminin tahmin edilen sınırlar içinde olduğunu göstermesinin, Asya'dan gelen olumsuz ekonomik verilere ağır basması sonucu yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisseleri geriledi.

Xstrata Plc, yönetim kurulunun hissedarlara, Glencore International Plc.'den gelen 33 milyar dolarlık satınalma teklifini kabul etmelerini atvsiye etmesi sonrası yüzde 1.8 yükseldi. Nokia Oyj, Credit Suisse Group AG'nin hisse notunu düşürmesi sonucu yüzde 0.7 geriledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 08: 34'te 270.43 puana çıktı. Endeks, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın yeni tahvil alım programlarını başlatmalarının desteği ile, 30 Eylül'de sona eren yılın üçünc çeyreğinde yüzde 6.9'luk bir ralli yaptı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 geriledi.

İspanya'da stres testleri, bankacılık sisteminin sermaye açığının 59.3 milyar euro (76 milyar dolar) olduğunu gösterdi. Bu, bankacılık sektörünün kurtarılması için daha önce anlaşmaya varılan 100 milyar euroluk paketten daha düşük bir miktarı işaret ediyor. Testlerin sonuçları, 14 bankadan, içlerinde Banco Santander SA, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ve CaixaBank SA'nın da bulunduğu 7'sinin sermaye açığının olmadığını ve Bankia group, Catalunya Banc ve Banco Popular Espanol SA'nın aralarında bulunduğu kalan kısmının ise açıklarının olduğunu gösterdi.

Çin'de fabrika endeksi Eylül ayında 49.8 çıktı ve bununla birlikte, bu endeks 2009'dan bu yana ilk kez iki ay üst üste 50 seviyesinin altında kaldı. Japonya'da ise Merkez Bankası'nın açıkladığı Tankan Endeksi, büyük Japon imalatçıların beklentilerin önceki çeyrekte eksi 3'e düştüğünü gösterdi. Güney Kore'de ihracat üçüncü ay üst üste geriledi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Avrupa Hisselerinde Durum Ne? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement