Emtialarda Riskli Seviyelere Gelindi - Son Dakika
Finans

Emtialarda Riskli Seviyelere Gelindi

Emtialarda Riskli Seviyelere Gelindi

Piyasa uzmanları rakamların riskli seviyelere geldiği yönünde uyarıda bulunuyorlar

23.10.2012 17:45

Emtia piyasalarında satışlar dikkat çekerken piyasa uzmanları rakamların riskli seviyelere geldiği yönünde uyarıda bulunuyorlar.

Haftanın ikinci işlem gününde başta petrol olmak üzere emtia tarafında yönün aşağı çevrildiği görünüyor.

İran tehditleri batı dünyasının yaptırımları sıkılaştırmadığını açıklaması ile petrol tarafında kritik seviyeler elginmiş oldu. Brent petrol tarafında 110 doların altına gelinerek gün ortasında 109 dolara gerilendi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Dünyanın en büyük iş makinesi üreticisi Caterpillar'ın ekonomideki yavaşlamaya dair uyarısı ve risklerin arttığını açıklaması ile piyasalardaki gerilim artarken, Brent ile birlikte ABD ham petrolü de 88.34'e kadar çekildiği gözleniyor.

Commerbank'tan yapılan değerlendirmede Brent tarafında 110 doların altına gelinmesinin dikkat çekici olduğu belirtilerek bu aşağı yönlü harekette tedarik risklerinin etkili olduğu belirtildi.

Fiyatlarda ABD petrol stoklarının yarattığı baskının da etkili olduğu kaydedilirken özellikle Tahran'dan son dönemde gelen açıklamaların etkisi Orta Doğu'daki politik gerilimin artması ile fiyatlar dalgalanırken en son Kuveyt tarafındaki gerilimin etkileri fiyatlar üzerinde kendisini gösteriyor.

Altında yönü aşağı çevirdi. Dün son 1 ayın en düşük seviyelerinde yönünü yukarı çeviren altın haftanın ikinci işlem gününde yeniden düşüşe geçti. Yüzde 1 düşüş yaşayan sarı metalde İspanya belirsizliği nedeniyle euronun yeniden değer kaybetmesi ve buna ek olarak da doların güçlenmesi gösteriliyor.

Spot altın tarafında yüzde 0.9'luk gerileme ile 1.713 dolara gerileyen ons fiyatı bu ay içinde en yüksek 1.795 doları görmüştü.

Değerli metallerde gümüş tarafında da düşüş hakim. Yüzde 1.7'lik geri çekilme yaşayan gümüşte son gelinen seviye 31.83 dolar olurken paladyum yüzde 1.7 düşerek 609 dolara geldi.

Piyasalar için önemli göstergelerden bakır tarafı da genel akışa ayak uydurmuş durumda. Çin tarafında yaşanan zayıflamanın etkisi bakır üzerinde etkisini gösterirken emtia son 6 haftanın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. 7,859.50 dolara kadar gerileyen bakır 3 ayın dip seviyelerinde.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Emtialarda Riskli Seviyelere Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement