Sahil şeridini mesken tutan seyyar satıcılara operasyon
Ekiplere direnene polis müdahale ederken, 12 seyyar satıcının tezgahına el kondu
BURSA - Bursa'nın Mudanya ilçesi sahilinde yaya kaldırımını işgal eden seyyar satıcılara yönelik büyükşehir zabıta ekipleri operasyon düzenlendi. 12 tezgaha el konulurken, direnenlere polis müdahale etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Mudanya sahilde yaz sezonu öncesi seyyar satıcılara göz açtırmıyor. Yaya kaldırımını işgal eden ve seyyar tezgah açanlara imkan vermeyen ekipler, polis desteğiyle sık sık operasyon gerçekleştiriyor. İşporta da midyeden kıyafete, oyuncaktan meyveye kadar bir çok satıcıyı sahilden kaldıran zabıta ekiplerine direnler oldu.
60 polis ve zabıtanın katıldığı operasyonda 12 tezgaha el konulurken, yaya kaldırımını işgal edenlere idari yaptırım uygulandı. Seyyar satıcılar için de tespit tutanağı düzenlenip encümene sevk kararı alındı. Bu kişilere yaklaşık 3 bin lira da pazar cezası kesiliyor.
Büyükşehir ekipleri, Mudanya, Güzelyalı, Gemlik, Kumla, Kurşunlu gibi sahil bandında seyyar satıcıları izin verilmeyeceğini ifade ederken, zabıtaya zorluk çıkaran iki kişi ise polislerce sakinleştirildi.
Oyuncak satan bir kadın da ekiplere tepki gösterirken yarın yine geleceğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Bursa'da Seyyar Satıcılara Operasyon: Tezgahlar İmha Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?