Ekmekte Gdo İddiası Kırmızı Alarma Geçirdi - Son Dakika
Genel

Ekmekte Gdo İddiası Kırmızı Alarma Geçirdi

Ekmekte GDO iddiası kırmızı alarma geçirdi Adana'da tanınmış bir firmaya ait ekmek katkı maddesinin GDO'lu soya içerdiği iddiası üzerine harekete geçen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 30 ekiple fırın, pastane ve ekmek fabrikalarını denetleyip numune almaya başladıADANA - Adana'da...

20.03.2017 13:50

Ekmekte GDO iddiası kırmızı alarma geçirdi

Adana'da tanınmış bir firmaya ait ekmek katkı maddesinin GDO'lu soya içerdiği iddiası üzerine harekete geçen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 30 ekiple fırın, pastane ve ekmek fabrikalarını denetleyip numune almaya başladı

ADANA - Adana'da ekmeğin geç bayatlamasını sağlayan bir katkı maddesinin Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı soya içerdiğinin iddia edilmesi üzerine harekete geçen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 30 ekiple fırın, pastane ve ekmek fabrikalarını denetleyip numune almaya başladı.

Adana'da yaşayan bir gıda mühendisi, ekmeğin hacimli görünmesini ve geç bayatlamasını sağlayan tanınmış markalı bir ekmek katkı maddesinin GDO'lu soya içerdiğini öne sürdü.

Adana'da üretilen ekmeklerin neredeyse yüzde 80'inin bu maddeyi içerdiği iddia edildi. Sadece yem amaçlı Türkiye'ye sokulabilen GDO'lu soyanın insan gıdası olarak kullanılmasının yasak olduğu bildirildi.

İddialar üzerine kırmızı alarm durumuna geçen Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın talimatıyla ekmek, poğaça, simit gibi mamüller üreten ve satan fırın, market, pastane gibi yerlere 30 denetim ekibiyle adeta çıkartma yaptı. İşletmelerden toplanan ekmek ve ekmek üretim katkı maddelerinden numune alınarak incelenmek üzere laboratuvarlara gönderildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin henüz açıklama yapmak için erken olduğunu ve numunelerin sonuçlarına 3-4 gün içerisinde ulaşabileceklerini kaydetti. Tekin, "İddia edildiği gibi bir sonuç çıkarsa bakanlığımızın mevzuatları gereği yaptırımlar uygulayıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

(NPR-

Ekmekte Gdo İddiası Kırmızı Alarma Geçirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ekmekte Gdo İddiası Kırmızı Alarma Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement