Konya'da Ygs Maratonu Sona Erdi - Son Dakika
Genel

Konya'da Ygs Maratonu Sona Erdi

Konya'da YGS maratonu sona erdi Aileler yağmur altında sınavdan çıkacak çocuklarını beklerken, sınav sonunda bazı öğrenciler soruların kolay olduğunu bazıları da zorlandıklarını söylediKONYA - Konya'da üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı maratonu sona erdi.

12.03.2017 14:24

Konya'da YGS maratonu sona erdi

Aileler yağmur altında sınavdan çıkacak çocuklarını beklerken, sınav sonunda bazı öğrenciler soruların kolay olduğunu bazıları da zorlandıklarını söyledi

KONYA - Konya'da üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı maratonu sona erdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin birinci aşaması olan ve saat 10.00'da başlayan YGS, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından sona erdi. 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü sınav Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 4 farklı bölümden oluştu. Toplam 160 sorunun sorulduğu sınavda 160 dakika boyunca öğrenciler, soruları doğru bir şekilde cevaplamaya çalıştı. 160 dakikalık sınavın sonunda adaylardan kimisi dışarıya gülerek çıkarken, bazılarının ise morali bir hayli bozuktu. Öğrencilerden bazıları, özellikle matematik soruları karşında çok zorlandığını söyledi. Sınavdan çıkan öğrencilerden Emrullah Yapıcı, "Güzel geçti. Sayısal bölüm zorlandık. Sözel bölümü güzeldi. Türkçe matematiği istediğim gibi yapabildim.15-20 tane boşum var. Süre yeterliydi" diye konuştu.

Selim Ergin ise, sınavın zor olduğunu belirterek, "Geçen seneye göre sorular biraz kısaydı. Türkçe'yi 40 dakikada bitirdik, sorular kısa ve daha zordu" şeklinde konuştu.

Sınava giren diğer bir öğrenci ise sınavda matematik sorularının zor olduğunu kaydederek, "Sınav güzeldi. Matematik soruları zordu. Matematikten 12 soru yaptım" dedi.

Öğrenciler, sınavın ardından kendilerini yağmur altında dışarıda bekleyen ailelerine sarılarak okuldan ayrıldı.

Konya\'da Ygs Maratonu Sona Erdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Konya'da Ygs Maratonu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement