Üniversiteli Öğrencilerden Karikatür Dergisine Suç Duyurusu - Son Dakika
Genel

Üniversiteli Öğrencilerden Karikatür Dergisine Suç Duyurusu

Üniversiteli öğrencilerden karikatür dergisine suç duyurusuMALATYA - İnönü Üniversitesi öğrencileri Pembe Trambüs'ü kapağına taşıyan bir karikatür dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

29.05.2017 16:35

Üniversiteli öğrencilerden karikatür dergisine suç duyurusu

MALATYA - İnönü Üniversitesi öğrencileri Pembe Trambüs'ü kapağına taşıyan bir karikatür dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da bir grup üniversite öğrencisi, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sadece kadınların kullanması için siparişini verdiği ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilecek olan 2 adet pembe trambüsü kapağına taşıyan Uykusuz Dergisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye önüne gelen üniversiteli gençler, basın yoluyla Malatya halkına hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, dergi yönetimi ve çalışanlarına tepki gösterdi. Grup adına bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi 1. sınıf öğrencisi Mehmet Karakaya, toplumsal hassasiyetlerle alay edilemeyeceğini ifade etti. Karakaya, "Topu taşıma araçlarının yoğunluğu nedeniyle art niyetli insanların istismarlarını engellemek ve hanım kardeşlerimizin daha rahat ulaşım hizmeti alması için düşünülmüş bir belediyecilik hizmetini ahlak sınırları dışında karikatürize ederek, Anadolu insanının değer yargıları ve toplumsal hassasiyetleriyle alay etmek kabul edilemez bir sözde mizah anlayışıdır. Bu izandan yoksun sözde karikatür için halkımızın adına hukuksal yollardan hakkımızı aramak için bu süreci başlatıyoruz. Bu hakaret sadece Malatyalı bayanlara değil, tüm Malatya halkına edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Üniversiteli gençler daha sonra toplu olarak Cumhuriyet Savcılığına dava dilekçelerini sundu.

Üniversiteli Öğrencilerden Karikatür Dergisine Suç Duyurusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Üniversiteli Öğrencilerden Karikatür Dergisine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement