1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - - Son Dakika
Güncel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Marmaris'te düzenlenen törenle kutlandı.

01.07.2014 12:44

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Marmaris'te düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar dolayısıyla Marmaris Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi. Marmaris Kaymakamı Kamil Köten ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın da katıldığı törende, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Köten ve beraberindekiler, daha sonra yat limanından gemiye binerek, denize açıldı. Körfezin ortasında protokol üyeleri, gemilerin çaldığı sirenler eşliğinde deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı.

Çelenk sunma töreninin ardından ilçede faaliyet gösteren su sporu merkezleri gösteriler gerçekleştirdi. Sürat tekneleri ve jetskiler, protokol üyelerinin bulunduğu geminin arkasında toplandı. Bazıları Türk bayrağı taşıyan jetskiler, geminin etrafında dolaşarak akrobatik hareketler yaptı. Gösteriler, kıyıda toplanan vatandaşlar ve turistler tarafından da ilgiyle takip edildi.

- GMR Kılıç Ali Paşa göreve başladı

Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, Marmaris Gümrük Muhafaza Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek "GMR Kılıç Ali Paşa" isimli tekne, göreve başladı. Yüksek sürat yapabilen teknenin, insan ve gümrük kaçakçılığına karşı mücadelede kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement