1 Yılda 360 Bin Kişiye Acil Tıp Hizmeti - Son Dakika
Güncel

1 Yılda 360 Bin Kişiye Acil Tıp Hizmeti

1 Yılda 360 Bin Kişiye Acil Tıp Hizmeti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr.

30.03.2013 14:31

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Ahmet Tuğrul Zeytin, 1 yılda 360 bin hastaya acil tıp hizmeti sunulduğunu bildirdi.

Zeytin, yaptığı açıklamada, şehirde acil sağlık hizmetlerinin, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ana bina ile ek binada birer birimin yanı sıra DPÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalında bir öğretim üyesi, 4 uzman hekim, bir acil tıp uzmanlığı araştırma görevlisi, 7 pratisyen hekimle yürütüldüğünü bildirdi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği ve DPÜ Rektörlüğü öncülüğünde Acil Servis çalışanlarına yönelik eğitimlere devam edildiğini belirten Dr. Ahmet Tuğrul Zeytin "Kentte 2012 yılında yaklaşık 360 bin hastaya acil tıp hizmeti verilmiştir. Bu hastalar içinde ayaktan olanlar ve ilimizin merkez ve ilçelerinin kritik hastaları bulunmaktadır. Hastalarımız için her türlü tıbbi müdahale, günün 24 saati kesintisiz olarak acil tıp uzmanlarımız ve ilgili branş uzmanlarımızca yapılabilmektedir. Acil Servislerde haftanın her günü 19.00-23.00 saatlerinde çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi uzman hekimlerimiz acil poliklinik yapmaktadır. Hafta sonları ise bunlara ek olarak çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerimiz 13.00-16.00 saatlerinde aynı hizmeti vermektedir" diye konuştu.

Zeytin, Türkiye'de Acil Tıp Uzmanlığı alanında 40'ı aşkın üniversitede ana bilim dalı ile 20'den fazla eğitim ve araştırma hastanesinde klinik şefliği bazında hizmet verildiğini sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1 Yılda 360 Bin Kişiye Acil Tıp Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement