10.istanbul Bach Günleri'nin İkinci Konserinde Alexandru Tomescu, St.antuan Kilisesi'nde Sahne... - Son Dakika
Güncel

10.istanbul Bach Günleri'nin İkinci Konserinde Alexandru Tomescu, St.antuan Kilisesi'nde Sahne...

10.istanbul Bach Günleri\'nin İkinci Konserinde Alexandru Tomescu, St.antuan Kilisesi\'nde Sahne...

"İstanbul Bach Günleri" 10.yılında klasik müziğin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

27.10.2013 14:33

"İstanbul Bach Günleri" 10.yılında klasik müziğin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Başlangıcından bugüne, Gustav Leonhardt gibi efsanevi büyükleri ve eski müziğin dünyadaki en önemli isimlerini İstanbul'a getiren "Bach Günleri", zaman içerisinde seyircisinin beğenisini ve güvenini kazanarak Avrupa"da da en çok dikkat çeken "eski müzik" festivallerinden biri haline geldi. 10 Ekim'de Avrupa Birliğinin Kültür Elçisi European Union Baroque Orchestra'nın verdiği ilk konserle başlayan "İstanbul Bach Günleri"nin ikinci konserinde, 28 Ekim akşamı dünyaca ünlü Romen kemancı Alexandru Tomescu, yine St. Antuan Kilisesi'nin etkileyici atmosferinde sahne alacak. Concertgebaouw (Amsterdam), Theathre des Champs Elysees (Paris), Carnegie Hall (New York) gibi dünyaca ünlü konser salonlarında resitaller veren Alexandru Tomescu bu konserde Bach'ın solo sonat ve partitalarını çalacak.

-BACH'IN CAZ İLE BULUŞMASI-

"Bach Günleri", Moskova Virtüözlerine de şeflik yapmış olan ünlü Rus piyanist Konstantin Lifschitz'in Sakıp Sabancı Müzesinde vereceği resitalle devam edecek. Türkiye"ye ilk kez gelen sanatçı, 29 Ekim akşamı, herkesin çok sevdiği Goldberg Varyasyonları'nı klasik piyanoyla seslendirecek."Bach Günleri"ne ikinci kez katılan Thomas Gabriel Trio'nun 30 Ekim tarihli konserinde ise caz ile Bach bir araya gelecek.Festival ayrıca Alexander Rudin ile Hüseyin Sermet'i de buluşturacak. Müzikseverler bu özel konserde ilk kez bir araya gelen iki büyük müzisyeni 31 Ekim'de Aya İrini'de dinleyecek.10. "Bach Günleri",2 Kasım gecesi Barocco Sempre Giovane Topluluğunun Aya İrini'de vereceği konserle kapanacak. Bu konserde Nazlı Erdoğan, Telemann'ın Viyola Konçertosu'nu çalacak. Daha sonra ünlü Çek viyolonselci Jiri Barta, Hindemit ve Haydn'ın viyolonsel konçertolarını yorumlayacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen * "'10. İstanbul Bach Günleri"nin biletleri Biletix'ten veya konser öncesi kapıdan satın alınabilecek. Bilet fiyatları 90-70-50 TL arasında değişirken, öğrenci bileti 25 TL'den satışa sunuldu.Konserler saat 20.30'da başlayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 10.istanbul Bach Günleri'nin İkinci Konserinde Alexandru Tomescu, St.antuan Kilisesi'nde Sahne... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement