'15 Eylül Uluslarası Demokrasi Günü' Kutlandı - Son Dakika
Güncel

'15 Eylül Uluslarası Demokrasi Günü' Kutlandı

\'15 Eylül Uluslarası Demokrasi Günü\' Kutlandı

Kosova'daki Uluslararası Demokrasi Günü kutlamalarının merkezi Kosova Meclisi oldu.

14.09.2012 18:55  Güncelleme: 10:54

Kosova'daki Uluslararası Demokrasi Günü kutlamalarının merkezi Kosova Meclisi oldu. Kosova Meclisi'nin avlusunda, Arnavut, Türk, Boşnak, Sırp ve Rum sivil toplum örgütleri kurdukları standlarda, Kosova'daki demokrasiye ilişkin çeşitli tanıtım malzemesi ve broşürler dağıttılar. Standlardan birinde merkezi Prizren'de bulunan, Türklere ait, Kosova Genç Birlik Derneği de yer aldı. Standın başında bulunan dernek başkanı Aşim Şaçir Uluslararası Demokrasi Günü'yle ilgili şunları söyledi

'Demokrasi; özgürlük, birlik içerisinde bir yaşam tarzı ve tabi ki demokrasinin en üst düzeyde olmasını isteriz. Ama bunun için çalışmamız, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım.'

Kosova'daki Türk'lerin ne kadar demokratik hakkı var sorusuna Aşim Şaçir, 'Kağıt üzerinde çok demokratik hakkımız var ama hayatta fazla değil' sözleriyle cevap verdi. Asim Şaçir, 'daha çok Demokrasi mi istiyor musunuz' sorusunu ise 'Bunu da inşallah birlik ve beraberlik içinde başaracağız' dedi.

Etkinlikler yalnız Kosova Meclisi avlusunda değil, Kosova Meclisi koridorunda de gerçekleşti. Vatandaşlara kapılarını açan Meclis koridorunda Uluslararası Demokrasi Günü nedeniyle bir sergi düzenlendi.

Sergide Kosova Meclisi'nden çıkan yasaların Arnavutça, Türkçe ve Sırpça dillerindeki kitapları, broşürleri, Meclis dergileri ve Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'ye dost ülke Başbakanları ve Meclis Başkan'larının hediye ettiği bazı eşyalarda sergilendi.

Sergide geçen yıl Kosova'yı ziyaret eden Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis Başkanı Krasniçi'ye hediye ettiği altın süslemeli çini de yer aldı. Ayrıca Türkiye eski Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın ve Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı'nın hediyeleri de sergilenen eşyaların arasındaydı.

Uluslararası Demokrasi Günü nedeniyle yarın da etkinlikler devam edecek, Meclis kapıları vatandaşlar için açık olacak.

15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü dolayısıyla demeç veren Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Kosova'nın şimdi demokrasiyi imar eden yeni bir gerçek olduğunu belirtti. Meclis Başkanı Krasniçi, uzun yıllık işgal ve işgalci baskısından çıkan Kosova'nın bu günü kutlamasının demokrasi ailesine katıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Krasniçi demokrasinin Kosova için bir hedef değil, artık imar etmekte olduğu bir gerçeği oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '15 Eylül Uluslarası Demokrasi Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement