15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Afyonkarahisar Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi.

15.07.2017 15:47

Afyonkarahisar Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi.

Bir termal otelde düzenlenen yemek programına Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Programda konuşan Vali Tutulmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir araya gelindiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak adına değişik etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Tutulmaz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz bir darbe girişimidir. Sonuçları itibariyle bakıldığında darbe girişiminden önce ülkemizin bölünmesi, parçalanması ve iç savaşa sürüklenmesinin bir provasıdır. Türkiye bulunduğu coğrafyada her zaman ön planda olmuş, gerek insanlığa gerek İslamiyet'e önemli hizmetleri bulunmuş lider bir ülkedir. Bunu daha fazla hazmedemeyen batılı ülkeler ve onların içimizdeki maşalarıyla 15 Temmuz darbe teşebbüsü olmuştur. Ancak o gün karanlıktaki başlangıç, sabaha çok güzel bir aydınlığa ulaşmıştır. Çünkü o gün bu millet, Malazgirt Savaşı'nın bir benzerini yaşamıştır. ve o gün ülkemizde yaşayan herkes buna şahitlik yaptı."

Afyonkarahisar'ın vatan uğruna çok şehit verdiğine dikkat çeken Tutulmaz, devletin her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olacağını, onların fedakarlığını unutmayacağını belirtti.

Tutulmaz, "Allah, bu millete tekrar bu türlü sıkıntılar göstermesin. Allah, şehitlerimizin mekanını cennet etsin." diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement