15 Yaşındaki Çocuk 4 Milyon Üyesi Bulunan Siteyi Hackledi - Son Dakika
Güncel

15 Yaşındaki Çocuk 4 Milyon Üyesi Bulunan Siteyi Hackledi

15 Yaşındaki Çocuk 4 Milyon Üyesi Bulunan Siteyi Hackledi

15 yaşındaki bir çocuk İngiltere'nin en büyük siber saldırlarından birine imza attı. 4 milyon üyeli TalkTalk isimli siteyi hackleyen genç hacker, kefaletle serbest kaldı.

17.12.2015 17:01  Güncelleme: 17:05

Dört milyondan fazla müşterisi olan telefon ve geniş bant sağlayıcı İngiliz şirketi TalkTalk'ın geçen hafta uğradığı saldırının ardından 15 yaşında bir çocuk çıktı.

KİŞİSEL BİLGİLER ÇALINDI

Hack saldırısının fark edilemsinin ardından şirket, kullanıcılarının bankacılık bilgilerine erişilmiş olunabileceğini açıklamıştı. Açıklama yapan şirketin CEO'su Dido Harding, saldırının düşünülenden daha küçük çapta olduğunu belirtti. Aynı zamanda erişilen kredi kartı bilgilerinin finansal işlem yapmak için yeterli olmayacağını söyledi.

SABAHA KADAR SORGULANDI

Siberbulten.com'un haberine göre, pazartesi günü tutuklanan İngiltere'de gerçekleşen en büyük siber saldırılardan birinin şüphelisi olan 15 yasındaki genç, polisler tarafından bilgisayarı kötüye kullanma yasasının ihlali gerekçesiyle bütün gece sorgulandı.

Gencin komşular etrafta pek çok polis arabası olduğu yönünde ifade veririken yasa gereği ismi açıklanamayan gencin annesi de medyaya konuşmak istemediğini söyledi.

KEFALETLE SERBEST KALDI

Salı günü olayla ilgili açıklama yapan bir polis, TalkTalk şirketine yapılan veri hırsızlığı davası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 15 yasındaki genç çocuğun kefaletle serbest bırakıldığını belirterek soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Demokratik Birlik Parlemento Üyesi konu üzerine TalkTalk davasıyla ilgili tutuklanıp serbest bırakılan gencin annesi ile görüştüğünü, basının ailenin gizlilik talebine saygı duymasını ve hukuk sürecine izin vermesini rica ettiğini belirtti.

İŞ DÜNYASINDAN SİBER GÜVENLİK ÇAĞRISI

İş adamları, yapılan saldırı sonrasında siber suçlarla mücadele için acil eylem çağrısında bulundu. Ian Pasley, saldırıyla ilgili polsin devreye girmesinin gerekli olduğunu savunurak, "TalkTalk şirketinin maruz kaldığı bu atak siber suç tehlikesinin önemini bir kez daha vurgulayarak, toplum üzerinde yaratabileceği etkiyi de gözler önüne serdi.

Hemen hemen her bireyin şirket bilgisayarlarında depolanan bankacılık ya da bireysel bilgileri vardır bu bilgiler yanlış kişiler tarafından ele geçirilirse bundan zarar gören yine toplum olur" dedi.

ZORUNLU ŞİFRELEME

Pazartesi günü açıklama yapan bakanlar, müşteri bilgilerini risk altına alan siber saldırılarla ilgili soruşturma başlatılabileceğini belirtti. Kültür bakanı Ed Vaizey Avam Kamarasına, hükümetin müşteri bilgilerini tutan firmalar için zorunlu şifrelemeye karşı olmadığını söyledi.

Son Dakika Güncel 15 Yaşındaki Çocuk 4 Milyon Üyesi Bulunan Siteyi Hackledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dicek bişi yok: benim cocukta 14 yaşında 9 zayıflı 16 0 Yanıtla

Advertisement