18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

KASTAMONU (AA) – Abana ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

17.03.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU (AA) – Abana ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk İlk ve Ortaokulu ile İnönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğünce, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sabahat- Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen törende, şiirler okunarak koro eşliğinde Çanakkale türküleri seslendirildi.

Abana Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker, yaptığı konuşmada, 18 Mart'ın, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyledi.

Çanakkale'de maneviyatın, maddiyatı yendiğini vurgulayan Türker, "İnancın silahlara üstün geldiği yer olma özelliğiyle Çanakkale Savaşları'nın dünya tarihinde önemli bir yeri var. Çanakkale zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin de düşünce yapısının değişmesine büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu cesaret, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır." şeklinde konuştu.

Programda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Törene, Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Emniyet Amiri Ferhat Gül, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement