19 Mayıs, 100'üncü Yılında Üç Farklı Etkinlikle Kutlanacak - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs, 100'üncü Yılında Üç Farklı Etkinlikle Kutlanacak

19 Mayıs, 100\'üncü Yılında Üç Farklı Etkinlikle Kutlanacak

YEDİTEPE Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Milli Mücadele'nin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı 100'üncü yılında üç farklı etkinlikle kutlayacak.

07.05.2019 13:34

YEDİTEPE Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Milli Mücadele'nin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı 100'üncü yılında üç farklı etkinlikle kutlayacak. Kutlama sebebiyle düzenlenecek 'Bağımsızlığa İlk Adım 100. Yılında Milli Mücadele' sempozyumunda İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir ve Ali Fethi Okyar'n torunu Fethi Okyar da yer alacak.

Türkiye'de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün bulunduğu tek vakıf üniversitesi olan Yeditepe Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü bulunan diğer yedi devlet üniversitesinin enstitü yöneticilerini, Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı vesilesiyle, 17 Mayıs'ta düzenleyeceği sempozyumda bir araya getirecek. Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Alim Baran öncülüğünde, 'Bağımsızlığa İlk Adım 100. Yılında Milli Mücadele' adıyla düzenlenecek sempozyumun açılışında İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir ve Ali Fethi Okyar'n torunu Fethi Okyar konuşma yapacak.

Türkiye'de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nün bulunduğu İstanbul, Boğaziçi, Hacettepe, Atatürk, Dokuz Eylül, Ankara ve Erciyes üniversiteleri enstitü yöneticilerinin katılacağı bir oturumun gerçekleştirileceği sempozyumda ayrıca Türkiye'nin çok sayıda üniversitesinden öğretim üyeleri, çeşitli oturumlarda Milli Mücadele'ye ilişkin sunumlar yapacak.

19 AKADEMİSYEN VE 19 ÖĞRENCİDEN 100. YIL SERGİSİ

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya öncülüğünde, üniversitenin öğretim üyesi 19 akademisyen ve 19 öğrencinin Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı anısına ortaya koyduğu eserlerden oluşan 'İlk Adım 100. Yıl Koleksiyonu' da, 17 Mayıs'ta üniversitenin rektörlük binasında sergilenmeye başlayacak.

Koleksiyon daha sonra Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığı il olan Samsun'da sergilenecek. Ardından da milli mücadele rotasında bulunan üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleriyle düzenlenecek ortak sergilerle Türkiye'yi gezecek.

KIRKYAMA TİYATRO GÖSTERİSİ

Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında ayrıca Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Balay ve bölüm öğretim üyelerinin yönetmenliğinde, 19 bölüm öğrencisinin, 10 oyundan derleyerek oluşturduğu 'Kırkyama' isimli gösteri, yine rektörlük binasında sergilenecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs, 100'üncü Yılında Üç Farklı Etkinlikle Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement