1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

KUALA Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde eğitim gören Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerin öğrenci birliklerinden temsilciler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve bu konuda Batı ülkeleri tarafından alınan kararları protesto ettiler.

24.04.2015 18:45

KUALA Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde eğitim gören Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerin öğrenci birliklerinden temsilciler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve bu konuda Batı ülkeleri tarafından alınan kararları protesto ettiler.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Türk Öğrenciler Birliği'nün öncülüğünde toplanan farklı milletlere mensup öğrenciler, cuma namazından sonra üniversite  kampüsündeki Sultan Hacı Ahmed Camisi'nin önünde toplandılar.

Pek çok İslam ülkesine ait bayraklar taşıyan ve ellerinde "Tarihi yalanlamayın", "Osmanlı Devleti ve Türkiye ile Dayanışma", "AB, tarihsel konularda karar veremez" yazılı Arapça, İngilizce ve Malayca dövizler taşıyan gruptan bazı öğrenci temsilcileri açıklamalar yaptılar.

Malezyalı öğrenciler adına konuşan Azzan Aznan, Ermenilerin 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınması için tüm dünyayı zorladığını ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aznan, konunun tümüyle bağımsız akademik bir bakışla çözülebileceğine inandıklarını dile getirdi.

Nijeryalı öğrenci Abdülhakim Adjanu da Türk hükümetinin, iddiaların tarihçiler nezdinde tartışılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için Ermenilere çağrı yaptığını hatırlatarak, Ermeni iddialarının siyasi olduğunu, bilimsel gerçeklerle desteklenmediğini vurguladı.

Filistinli öğrenci Hasan İmran, "Burada bulunanların çoğunun dedeleri Osmanlı vatandaşıydı. Cezayir Filistin ve Suriye'de birçok katliam gerçekleştiren Avrupalıların, Osmanlıları yapmadığı bir şeyle suçlamasını reddediyoruz" dedi. Fransa'nın sömürgecilik döneminde pek çok Cezayirli ve Suriyeliyi katlettiğini hatırlatan İmran, "Bu bir suçlama oyunu değil. Ancak gariptir ki Avrupa Birliği, kendisiyle alakası olmayan bir konuda karara varıyor. Kendi problemlerinize odaklanın ve önce kendi yaptığınız katliamlar için kefaret ödeyin" şeklinde konuştu.

Ellerinde temsilcisi oldukları ülkelerin bayraklarını da taşıyan öğrenciler, açıklamalar sonrasında cami önünden ayrıldılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement