20.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

20.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri Başlıyor

20.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri Başlıyor

Başkent Ankara'nın Tarihi ve Turistik ilçesi Beypazarı, bu hafta sonu en yoğun günlerinden birini geçirmeye hazırlanıyor.

18.06.2013 16:20

Beypazarı festivali olarak bilinen ve her yıl düzenlenen Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri'nin yirmincisi, 21-22-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açık Hava Müzesini andıran yapısıyla Türkiye'nin her köşesinden her yıl binlerce turisti kendisine çeken Beypazarı, gerçekleştirilecek şenliklerde rekor ziyaretçi bekliyor.

20.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri'nde İki farklı noktada kurulacak sahnelerde, 21 Haziran Cuma günü itibarı ile, 3 gün boyunca birçok etkinlik gerçekleştirilecek.30 a yakın il ve ilçe belediyesi, açacağı standlarda kendi yöresel lezzetlerini ve kültürlerini tanıtacak.

22 Haziran Cumartesi günü saat 10:00 da, Vatan Şaşmaz'ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan açılış programı sonrası, gün boyu çeşitli ödüllü yarışmalar, yöresel halk oyunları, yabancı grupların halk dansları ve konserler gerçekleştirilecek. Ünlü mankenler Şebnem Schaefer ve Elif Ece Uzun'un da katılımıyla gerçekleştirilecek olan yöresel takılar defilesinde, modacı Ahmet Özceyhan'ın kreasyonu sergilenecek. Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'dan şenliklere katılacak olan gruplar, 3 gün boyunca kendi halk danslarından örnekler sunacaklar.

Beypazarı'nın meşhur telkarisi için Telkari Yapma Yarışması, Türkiye'nin %60 ihtiyacının karşılandığı Havuç temalı 4.Havuç Güzellik Yarışması ve Havuç Yetiştiricileri yarışması şenliklere renk katacak. Cumartesi akşamı saat 20:00 de Beypazarı Stadyumu'nda, Mustafa Ceceli hayranları ile buluşacak. Konserde gerçekleştirilecek olan Havai Fişek gösterileri gökyüzünü aydınlatacak.

Beypazarı Belediyesi olarak uzun zamandır süren hazırlıkların sonuna geldiklerini belirten Başkan M. Cengiz Özalp "Türk mimari çizgisinin ve geleneksel dokunun hayat bulduğu Beypazarı'nda, geleneksel Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri'nde, tüm vatandaşlarımızı tarih ve kültürü yaşamaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 20.Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement